Trillern igång!

Har du sett trillern? Den rullar för fullt och drar storpublik. Billigt inträde dessutom.

Tystnaden ska nu bytas i handlingskraft och det är ett stort steg för huvudrollsinnehavaren. Sen har också huvudrollsinnehavaren väldigt lätt att lägga ansvaret på andra.

Just nu pågår intriger både åt höger och vänster. Åt vänster har det varit två budskap. Dels försvinn, och sedan också: men kom ska vi prata ihop oss. Till höger så låter det: Men ni har ju skött landet i 8 år nu. Nu måste vi ta ansvar tillsammans huvudsaken jag får vara statsminister.

Spännande att nu under veckan kommer en del av handlingen i thrillern få sitt svar. Sedan kommer vi nog att få se thrillern många månader framåt ja kanske i 4 år till då huvudrollsinnehavaren åter lämnar scenen åt de som haft den i 8 år tidigare.

Ovanstående bild fick jag låna av denna bloggare. Tycker den är bra. Och han har recenserat thrillern ännu mer ordentligt. Läsvärt!

10 kommentarer

  1. Lars

    Ganska säker på att det blir favorit i repris. Nyval med andra ord och lika bra är väl det. Såg även att det inte verkar bli några tomma stolar i kommunen som VK skrev.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja det återstår att se om det blir nyval. Hoppas vi slipper det. Alla valorganisationer är ganska trötta efter två val redan. O som jag ser det kommer SD ytterligare gynnas vid nyval.

      När det gäller Vännäs så verkar det som att de som finns röstade på inte med säkerhet ställer upp o då blir det ju tom stol. Men vi får se vad som händer.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tycker det börja likna ”surt sa räven om rönnbären” när du Hans-Inge m.fl. på olika sätt försöker göra er lustiga över Löfvens viktiga uppdrag nu. Svårt att acceptera valförlusten, Hans-Inge?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Nä Svenska folket har sagt sitt. Men nog är det en knepig situation vi hamant i. Tycker du inte det? Vi får se hur länge vi klarar hos innan vi har nyval. Inget jag dock hoppas på. Det gagnar inte till nåt.

    • Thomas Svärson

      Är det några som är förlorare i höstens val så är det hela svenska folket, däribland ”Arga Löfven”. När folket valde att rösta i de små frågorna i valet, och bortse ifrån de stora frågorna, så miste vi Europas bästa duo Statsminister/Finansminister någonsin! De båda som mycket förtjänstfullt kämpat Sverige igenom en mycket tuff period. Arga gubben hade aldrig lyckats göra det tiondelen så bra i den handlingsförlamning han nu visar!

      • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

        Håller helt med. Världen runt omkring oss förstår inte hur vi kunde rösta bort dem och kallar oss dumma.

  3. lf

    Jag tycker inte om att du raljerar på detta vis.Ni har gjort ett dåligt ett dåligt val och det kan du inte raljera bort.Vi står inför svåra utmaningar men valresultatet går ju inte att komma ifrån.Alla väljare som röstat på socialdemokraterna kan ju inte vara bara dumbommar.
    Att du raljerar med de som av talmannen fått förtroendet att försöka bilda en regering sätter dig i en låg politisk nivå.
    Tyvärr kör du med samma politiska raljans som din kompis Anders Sällström.
    Jag tror att det är inte ett vinnande recept

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men höj blicken. Löfven har inte nån lätt uppgift som han tagit på sig. På tal om dåligt val. S har gjort sitt sämsta val nånsin så inte finns det nån vinnare där heller. Tyvärr finns det bara en vinnare i valet och den vill nog varken du eller jag ska få ut sin vinst. Men framför allt är landet Sverige den stora förloraren av denna politiska karusell. Se bara vad utländska bedömmare skriver om Sverige.

    • Thomas Svärson

      Tyvärr är det nog fler än många i det här landet som anser att sossar är just ”dumbommar”. Det är ju inte för inte som hantverkare i folkmun kallar dyckert, (huvudlösa trådspik) för just ”2,5-tums socialdemokrater”….. Just det, avsaknad av kroppsdelen där förnuftet brukar sitta på oss dödliga.

      Mvh

      • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

        Det var ett nytt begrepp som jag inte hört. Nästan på gränsen kanske 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.