Vegaskolans invigning.

DSC_0141

Så är den äntligen klar. Vår nya skolbyggnad byggs för framtiden på ett ekologiskt sätt så vi kommer att spara en del slantar i både underhåll och energi.

DSC_0144

Kön ringlade sig ända till gamla biblioteket och bokkedan av barn skulla nu skicka böcker hela vägen från gamla biblioteket till nya biblioteket via Östra Järnvägsgatan, caféet etc etc ända till Vegaskolan.

DSC_0152

Eleverna var inte lite ivriga att sända böckerna vidare. Men detta är ju ingen bok utan en DVD tycks killen fundera innan han sänder den vidare.

DSC_0157

Så fick bibliotekschefen sin första bok av bokkedjan från gamla biblioteket. Malin ser nöjd ut.

DSC_0167

Politikernas present till barnen på Vegaskolan blev adventsljus i alla fönster för att lysa upp höstmörkret.

DSC_0173

Så var bandet klippt och Vegaskolan invigd. Frida tror jag eleven hette som fick den äran att klippa bandet. Till vänster i bild ser vi en nöjd skolchef Tomas Åström och till höger i bild ett lika nöjt kommunalråd Johan Söderling. Helt till vänster i bild ser vi SVT:s kamera som hanterades av bl a Berno Jonsson.

Återkommer om biblioteket.

2 kommentarer

  1. Virtual server

    Det har kanns fantastiskt. Vara elever far nya, fina lokaler och vi har byggts ihop med kommunbiblioteket som ligger pa forsta vaningen, sager Christer Nordmark, rektor pa Vegaskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.