Nytt bibliotek tack vare KD, FP o M.

I fredags invigdes också vårt nya bibliotek. Och det kändes speciellt när jag gick in där o tittade bland hyllorna. Träffade allehanda kändisar där och det luktade nytt o fräscht o kändes precis som ett bibliotek ska kännas.

Så for tanken tillbaka när idén kom upp om att bygga ett bibliotek och hade det inte varit för våra idéer så hade inte biblioteket blivit byggt. Så det är nog på sin tid jag påminner om historien.

När skolan skulle byggas satt vi o funderade många vändor hur det skulle se ut och hur det skulle byggas etc. Så en dag väldigt långt in på projekteringstiden kom Monica Wahlström (FP) förbi till mig med en tanke att vore det inte smart att bygga nytt bibliotek när vi ända ska bygga skola. Sagt och gjort jag gick in på kontoret och skrev ihop ett brev till kommunstyrelsen som behandlades på arbetsutskottet någon dag därefter.

Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna undertecknade detta gemensamt och på arbetsutskottet förde Moderaterna fram våra tankar. Men vi fick nej. Nej från Centern, nej från Socialdemokraterna, nej från Vänstern o nej från Miljöpartiet som alla tyckte att vi inte ska bygga nåt nytt bibliotek tillsammans med skolan. Man hade olika bevekelsegrunder för detta.

Vi fortsatte dock att driva frågan och tjänstemännen tyckte att tanken var så bra så dom vidhöll saken så majoriteten ändrade slutligen uppfattning och biblioteket projekterades och nu har vi ett nytt och fräscht bibliotek. Det lönar sig att kämpa. Här på våran hemsida kan du läsa det jag skrev ihop och skickade till kommunstyrelsen som resulterade att vi har ett nytt bibliotek idag.

Så grattis Vännäsbor till att ha politiker som kämpar för det man tror på och grattis till nytt bibliotek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.