Norge är fantastiskt!

Att utsikten i Norge är fantastiskt är ju vida känt. Vi har förmånen att vara i Norge en hel del eftersom vi har barn o barnbarn boende där ca 2 timmar söder om Tromsö, ca 100 mil härifrån.

Varje gång man kommer över gränsen så blir man liksom tagen hur vacker naturen är. Det är dock sällan numera man får sådana här bilder. Vacker vy på många sätt. Dels naturen förstås men även det som vi syns i förgrunden ser vi inte så ofta längre. För mig som gillar veteranbilar är det en fantastisk syn att se en gammal Volvo PV stående i snön.

Så jag ser bildens förgrund snudd på mer intressant än bakgrunden. Vän av ordning kan tänka att det är kulturförstöring att Volvon står ute på detta sätt i väder o rusk. Men tro mig, den är under särskild god behandling.

Kunde förstås inte åka förbi stället utan hälsade på och fick se alla renoverade dyrgripar som fanns i diverse lador o garage. Sen hade han nyköpt en liten verkstad som stått orörd sedan 50 talet. Ett fantastiskt museum inte långt varifrån bilen står.

Historiens vingslag kom direkt när man såg kvarvarande lager av tändstift, tändspolar etc etc med tidstypiska emballage. Och inte minst se ”skräphörnan” som också fanns kvar där man kunde hitta allehanda utbytta delar från 50 och 60 tals bilarna.

I denna ”verkstad” ska Volvon stå som ett tidsenligt ”repobjekt” under renoveringen. Så tro mig jag kommer att göra fler besök hos denna trevliga man och dessutom kom vi fram till att han arbetar tillsammans med min dotter åt Finsness kommun.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.