Grattis, Grattis!

Det är i dag 12 år sedan Alliansen slog rot i Sverige här uppe i Västerbotten. Det är ingen hemlighet för nån att Maud Olofsson bjudit upp de övriga partiledarna till Högfors för att manifestera starten på en ny era i Sverige.

Ingen ska tro att diskussionerna inte varit igång innan men nu ville man öppet manifestera hur man ville komma samman och ta över regeringsmakten. Och vi ser det lyckades. Här ovan en bild på när jag ordnade en bussturné för dem här i Västerbotten när de rullade genom Sverige. Lunchen intogs i Umeå. Sedan rullade bussen vidare norrut.

Att detta var ett vinnande koncept det vet vi alla och med det grattis jag vill ropa idag så vill jag ropa skynda er till våra nuvarande partiledare. Skynda er att formera er som den tydliga allians vi fick med Maud, Göran, Fredrik o Lars. Då kan ni också visa folket att vi är beredda att rädda Sverige från den nuvarande regeringen och återställa kursen då Sverige berömdes av utomstående specialister både inom och utom landet.

Men skynda er det är bråttom. Det går inte bara visa väljarna det några dagar före valet. Väljarna är klokare än så. Utan ni måste likt era föregångare besluta er ordentligt. Titta på varandra och bejaka varandra i gemensamma intervjuer, och dela upp de områden ni vill prata om. Då fattar väljarna vad de ska göra.

Lite roligt var det när Maud, Göran, Fredrik o Lars delat upp det de skulle säga inför pressträffen i Umeå men tre av dem var lite oroliga. Det var så att Lars är så spontan så han kom med lite olika saker som inte var förankrat, trots att han med kärlek fick tillsägelsen innan från bl a Maud. Men detta lyckades lösas i efterhand på ett klokt o visligt sätt.

Så grattis alliansen och ni vet vad ni ska göra Anna, Ebba, Annie och Jan så gör väljarna sitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.