20171116_073309

En intressant ö.

Varit på Gotland en vecka. Haft valledarutbildning för landets valledare så nu laddar vi upp inför valåret.

Naturligtvis hann vi göra några rundturer på stan. Konstigt nog så var det inte lika mycket folk i Almedalsparken som det brukar. Och inte heller på gator och i gränder. På Almedalsveckan brukar det ju vara knökafullt här. Men det var betydligt mindre folk som flanerade runt. Men inte desto mindre rofyllt.

Vädret var hyfsat det regnade mest bara en dag. Gotland är speciellt och en intressant ö på många vis. Och man känner verkligen historiens vingslag när man vandrar på kullerstensgatorna invid ringmuren.  En del restauranger hade dock stängt och hälsade oss välkommen tillbaka maj 2018. Man kan tänka sig att ägaren kanske befinner sig i Åre eller Sälen tills sommaren åter gör entré.

Vid rundturen fick jag tag i en guide som visade oss runt och han var en fantastisk berättare. Ska du till Gotland och vill ha visning av ön och av Visby bör du ringa honom. Han utbildar nya guider eftersom då turistsäsongen har stora behov av guider. I samma mening höll han sig i USA så kom vi in på Hansa och sen naturligtvis Gotland och däremellan hann han med några dikter också innan han var tvungen att chippa efter lite luft.

Eller höra honom berätta när Sverige o Danmark inte kunde bestämma sig vem som ska äga Gotland. Man bollade Gotland mellan sig som man kastar en boll. Ja det var en fantastisk guide och vi lärde oss mer den stunden än vad jag lärt mig om Gotland i hela mitt liv.

Så har du inte besökt Gotland är det dags. Går lika bra på hösten som om sommaren.

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>