Glutenfria och sockerfria choklad och kokosrutor








Chokladrutor/kokosrutor/kärleksmums (kärt barn har många namn) har så länge jag kan minnas varit en av mina favoriter när det kommer till bakverk.
De här glutenfria och sockerfria chokladrutorna är verkligen ett smarrigt alternativ till originalet.


Resultat: En bra bit över förväntan!




Kakan:


175 g smör
5 dl glutenfri mjölmix
3 ägg
1/2 dl kakao
2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl sukrin gold


Glasyr:


75 g smör
3 msk starkt kallt kaffe
1 msk kakao
1 1/2 dl fibersirap ljus eller mörk


Dekoration:


1 dl riven kokos


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret

Vispa ihop ägg och sötning med elvisp (man får smaka av tills smeten fått önskad sötma)

Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke

Häll i det avsvalnade smöret i äggen och sötningen

Häll tillsist ner mjölblandningen

Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, storleken på formen ska vara ungefär 20×30 cm
Fördela smeten till att jämnt lager

Grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter, det kan variera lite beroebde på ugn så man får hålla koll

Smält smöret, blanda i kakao, sötning och kaffe och kör med elvisp en liten stund så att ingredienserna blandar sig väl

Bred ut glasyren över kakan och strö på riven kokos

Låt kakan stå kylen ett tag så att glasyren får chans att hårdna lite innan kakan tas ut och skärs upp i bitar




Enjoy!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb