Ryggrad (s)ökes

En het diskussion just nu gäller socialdemokraternas utspel där de ställer välfärd mot invandring. Kommunalrådet Hans Lindberg, mumlandets okrönta konung, mumlade givetvis med partitoppen i denna fråga.

Som jag ser det finns det tre anledningar till varför sossarnas brist på hållning i denna fråga är idiotisk.1) Uttalanden som det där Morgan Johansson hävdar att gratis kollektivtrafik för unga är möjlig på grund av skärpt migrationspolitik ger Sverigedemokratisk systemkollapsretorik understöd från högsta ort. Detta istället för att påpeka att Sverige till skillnad från många andra länder har ett stort outnyttjat reformutrymme och visa det genom offensiva satsningar för att minska klyftorna i vårt land. 2) Den reducerar aktivt politik till PR, där väljarna ska manipuleras att stödja partiet med hjälp av diverse motstridiga utspel. Detta istället för att formulera en sammanhållen politik där medborgarna har att välja mellan tydliga ideologiskt grundade vägval. 3) Det är PRECIS den här typen av ängslig opportunism som gör att folk tappar respekten för politiker.

Vi är många som längtar efter förtroendevalda med principer. Ni vet, sådana som står upp för en linje som ligger i samklang med deras grundläggande värderingar. Förtroendevalda som tar sig tid att förklara för folk varför den är rätt och rimlig, som håller fast vid den även när det stormar, som visar att denna princip är så viktig att de är beredda att stå upp för den även om de riskerar förlora sina maktpositioner. Det är sådant agerande som lämnar varaktiga intryck, som väcker respekt och hopp.

2 kommentarer

 1. B

  Hej! Jag har läst dina blogginlägg sedan du började skriva på blogg.vk och tycker att du verkar vettig. Har läst några av dina artiklar i ETC också och insändare och debattartiklar i andra lokaltidningar. Jag tycker att du verkar ha ryggrad och rättspatos och undrar om du någonsin funderat på att ge dig in i politiken? Jag anser att det idag inte finns några bra alternativ och tycker att det är hemskt tråkigt och dystert. Om du startar ett eget parti så vill jag vara med. Just so you know. Fortsätt med det du gör (på sociala medier, jag anar vem som ligger bakom diverse konton på exempelvis Instagram :) ). Dina inlägg behövs och jag hoppas de får större spridning.

  • johan79 (inläggsförfattare)

   Tack så jättemycket! Det betyder massor att få höra att det jag skriver läses. Jag har varit aktiv i Vänsterpartiet under några år. Även om det är det parti av de etablerade partierna jag står närmast så var det för mycket som inte fungerade. Därför har mitt engagemang under senare år varit mer inriktat på enskilda kampanjer, typ förskolefrågan, utförsäljningarna och det omänskliga bemötande romska tiggare fått av framförallt moderaterna men även socialdemokrater som Lennart Holmlund och Hans Lindberg.

   Jag funderar mycket på var man bäst ska lägga sin politiska energi på. Det saknas verkligen ett alternativ som på allvar kan utmana den oheliga alliansen mellan socialdemokraterna och moderaterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>