Nytt kulturhus klipp för privat fastighetsägare

De styrande i Umeå kommun verkar inte mogna vare sig att hantera sina affärer eller kommunicera med varandra. För hur ska man annars förstå den farsartade processen kring Mimerskolans gamla gymnastikhall? Föreningslivet påpekade under lång tid att den då kommunägda lokalen stod tom och borde användas som plats för ett föreningsliv med brist på just centralt belägna lokaler. Nej, svarade kommunen, vi ska renovera. Men efter renoveringen?, frågade föreningslivet. Nej, svarade kommunen, vi ska sälja alla lokaler vi inte använder. Sagt och gjort så såldes gymnastiksalen till företaget Fort Knox våren 2017. Sedan dess har lokalen stått tom.

Nu rapporterar Västerbottens-Kuriren att Umeå kommun öppnar för att hyra lokalen av det privata företaget Fort Knox. Missförstå mig rätt. Byggnaden är vacker, har ett mycket bra läge i centrala Umeå och kommer antagligen att komma till god användning. Men istället för att behålla lokalerna i kommunens ägo och hyra av sig själv (pengarna stannar inom det offentliga) kommer kommunen istället att skicka skattemedel rakt ner i en privat fastighetsägares fickor.

Det verkar korkat.

2 kommentarer

  1. Fenris Laxzén

    Dagen när Verket hyr lokaler av Balticgruppen är dagen då vi slutligen kan konstatera att punken är död.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>