Lindberg nöjd med kommunikationen kring Bostaden-affären

Socialdemokraterna fick utstå kraftfull kritik när partiets ledning, genom Hans Lindberg och Bostadens socialdemokratiska ordförande, under stort hemlighetsmakeri drev igenom en utförsäljning av allmännyttiga hyresrätter.

I en intervju i dagens VK får Lindberg ett par frågor om den svekdebatt som följde. Reportern frågar ”Lyckades ni inte kommunicera den bakgrunden och därmed motiveringen till beslutet?”.

På den frågan svarar han:
”Jo men det var en del som inte ville förstå. Till exempel Vänsterpartiet”.

Här ser vi hur litet socialdemokraterna, som enligt egen utsago ska bli bättre på att lyssna, faktiskt begripit och tagit till sig av den kritik som lyftes fram. Kritiken handlade i första hand om hemlighetsmakeriet, undermåliga underlag för beslut, bristen på öppenhet och debatt och det respektlösa bemötandet av den kritiska opinion som växte fram efter att uppgifter om planerna på denna utförsäljning läckte till lokalmedia. Det Folkinitiativ för en lokal folkomröstning som samlade kring 4000 namnunderskrifter krävde att beslutet skulle tas om på grund av att affären var ett demokratiskt haveri. Kritiken framfördes i e-postmeddelanden till politiker, insändare och debattartiklar. Detta struntade Lindberg i då. Det var tyst tyst tyst från honom folkstormen igenom, med undantag för kommentarer om att kritiken borde bli en polissak. Bevisligen har han inte besvärat sig om att i efterhand ta till sig av kritiken heller. Med mindre än en vecka kvar till lokalvalet viftar han bort kritiken som att det handlade om folk som ”inte vill förstå”. Kaxigt eller dumt, vad vet jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.