Katarina Hampusson

Mp i Vännäs, LIS och LBR i Vännäs

Vad gäller Miljöpartiet (Mp)  i  Vännäs har jag noterat att det i tidningsartikel i Västerbottens Folkblad av Viljo Thornberg står att Mp inte ska låsa sig "fast för något block". Något förvirrad blev jag när jag lyssnade av valdebatten Sveriges Radio igår dår samma Mp blir presenterade i den rödgröna "ringhörnan".

Vad gäller egentligen? Det är otroligt viktigt att väljarna får en klar bild av vad Mp egentligen är.

Monica Wahlström (Folkpartiet) har bloggat om Mp i Vännäs – gubben i lådan där frågan faktiskt finns. Kommentarssvaret från "Krister" ger inte någon tydligare bild av vare sig partiets hållning eller politik. Måste erkänna att jag är otroligt tveksam till Mp som aktör på Vännäs politiska bana. Personligen kommer jag att hålla mig i sfären av de etablerade partierna, de som redan är införstådda med vad som krävs för att driva kommunen. Om 4 år och med en tydligare profil är jag helt öppen för Mp som aktör på banan.

Landsbygdsrådet (LBR) har ikväll haft ett bra möte med Plan och miljö nämnds-representanter och tjänstemän. Ämnet Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS). Vi har haft ett mycket gott samarbete och en bra dialog och nu förs processen in i det politiska rummet. Häftigt att haft möjligheten att så nära jobba med den kommunala utvecklingsfrågan tillsammans med byföreningar, markägare, inresserade, tjänstemän och politiker. Nu gäller det för oss i kommunen att hålla liv i  frågan så den inte stagnerar.