Katarina Hampusson

LOV i Positiva tongångar

Nu har Konkurrensverket kommit med sin rapport om vårdvalsreformen LOV. Rapporten är positiv till reformen. Centerkvinnorna har också uppmärksammat det på sin hemsida och där även noterat den positiva effekten detta har för anställda inom vården. Vännäsbloggaren  Monica Wahlströms (Fp) blogg   hade i somras ett blogginlägg som berörde detta.

Här är ett utdrag ur Konkurrensverkets pressmeddelande:

 

"Pressmeddelande
2010-11-25
 

 

Större möjlighet för fler att välja vårdmottagning 

 

 

Det senaste året har antalet invånare som kan välja mellan två vårdmottagningar inom fem minuter med bil ökat med en halv miljon. Detta innebär att möjligheten att göra ett eget val har ökat avsevärt för många. Effekten är tydligast i Värmland, Västra Götaland och Jönköping. Antalet invånare som har mer än 30 minuters bilresa till en annan vårdmottagning än den närmaste har minskat med 44 000. Tydligast syns detta i Värmland och Västerbotten.
…"
 

 

 

 
 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. ingmarie Lindqvist

    härligt Katarina att du uppmärksammar detta eftersom det är en otrolig reform som jag hoppas kommer att bli bra även i Vännäs. Valfrihet i alla dess former är ett otroligt redskap för att må bra och känna sig delaktig i sitt eget liv.

  2. Katarina Hampusson

    Hej Ing-Marie,
    at det har postitiva effekter på helheten ser man i det lilla ”utklipp” som jag la in i bloggen. Att många fler människor fått kortare restid än 30 minuter till en vårdmottagning betyder en hel del. Det finns andra intressanta effekter som att t.ex. det är fler småföretagare inom det fria vårvalet än det stora företag, det är en merpart kvinnor som startat eget inom reformen. Klart att det blir bra i Vännäs också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.