Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Sven-Olov Lööv vad menar du?

Fredrick, Kristina och Kent

Fredrick, Kristina och Kent är vårt topptrio till Europaparlamentet

ÖPs ledarskribent väljer att i en ledare gå hårt åt en av Centerpartiets tre toppkandidater till Europaparlamentet, nämlingen Fredrick Federley.

 

SOL menar att Federley mer är en sektmedlem än en politiker då han hellre tillhör ett parti som har principer istället för att svaja än hit eller dit. Sven-Olov ställer i sin ledare opinionssiffror mot populism. Han antyder samtidigt att en riktig politiker är populist. Oväntat? Ja! Skrämmande? Mycket!

Ledarskribenten anklagar också Centerpartiet för att ha blivit nyliberalt utan att förklara vad i politiken som skulle vara nyliberalt. Det skulle jag vilja veta exakt vad i mitt partis politik skulle vara nyliberalt?

Varför klistra etiketter folk utan att egentligen ha en bra förklaring? Eller varför ens placera in folk i fack?

Sven-Olov uttrycker en viss oro över att CUF, CS samt Centerpartiet i Stockholms stads järngäng kommer kryssa in Fredrick i parlamentet. Att Fredrick har goda chanser att ta sig till parlamentet håller jag med om, men jag tror inte att de dryga medlemmarnas kryss kommer räcka till parlamentet allena, då de utgör ungefär 5 % av centerrörelsens samlade medlemstal. Med resonemanget att det är de interna kryssen som tar fram vår parlamentariker så är det onödigt att ha ett val. Då kommer Centerkvinnornas förbundsordförande Gunilla Hjelm ta hem krysstriden. Men det är glädjande att den kraxande olyckskorpen till ledarskribent förutsätter att partiet som han anser vara i kris kommer behålla sitt mandat.

Men vem som tar mandatet är det väljarna som avgör på valdagen. För vi får inte glömma att Fredrick är trea på listan och måste ta en stor mängd kryss för att komma förbi vår sittande parlamentariker Kent Johansson som hade ett grundmurat stöd bland medlemmarna i den interna medlemsomröstningen. LRF-basen Kristina Yngwe som leder LRF-ungdom är stjärnskottet från Skåne som aven hon går på en stor krysskampanj och satsar på att komma in i parlamentet. Dessutom består listan va en massa bra kandidater med olika profiler, kanske skräller någon av dem.

Måste dock avsluta med att länka en artikel från CUF och CS ordföranden i Jämtland som på ett sunt sätt ifrågasätter ledaren. Längst ned på sidan finns ett svar från ledarskribenten som visar på en viss brist på omdöme.

 

/Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.