Maria Lindvall (fp) socialliberal politiker

Fyrkampen i friidrott

…. för yngre förmågor blev en succeé, Barn och ungdomar upp till 13 år, från Umeå och Örnsköldsvik tävlade mot varandra hela lördagen. En regning och småtrist dag som denna är man tacksam att vi har en så fin inomhushall. Av vädret utanför märktes det inte ett spår av i hallen som myllrade av aktivitet, spänning och förväntan.

Efter att ha fått höra mängder av positiva och glada tillrop under tävlingen vill jag gärna dela med mig av just det. Tävlingen var välbesökt och allt flöt på med lätthet och i en rasande fart. Fiket hade fullt upp och sålde kanske dubbelt upp mot förväntat och de tvingades därför rycka ut och köpa mer kaffe och varmkorv!! De föräldrar och lite äldre ungdomar som var funktionärer, grendomare och tränare idag är väl värda sin vikt i guld. De gjorde ett fantastiskt jobb idag!

Vi tränare och styrelsen och de andra klubbarna inom friidrotten i Umeå är verkligen, verkligen peppade att hålla i fer tävlingar.

Men… det finns en sak som stör idyllen…

Umeå Fritid har hittills varit jättesvåra att ha dialog med kring utrustning och själva idrottsarenan på NOLIA. Därför fungerar till exempel tidtagarutrustningen inte fullt så bra som den skulle kunna göra… vi har inte heller tillräckligt många bord vid tävlingarna … m.m. … m.m…. Men sämst av allt är att vi inte får något svar på våra frågor eller respons på de förslag vi lämnat beträffande det behov av förändring eller utveckling som vi ser.

Borde inte företrädare för en ungdomsidrottsklubb åtminstone kunna räkna med att få svar samt bekräftelse på att de hört och förstått våra tankar och ideér? Nej, fram för ett bättre bemötandet! Det tycker jag borde vara en självklarehet för kommunens representanter som vet att vår klubb lägger ned massor av engagemang och omsorg om allas våra barn och unga?

På onsdag har vi äntligen blivit lovade att få svar på frågor som vi ställde för omkring ett år sedan. Frågan är om jag kan känna mig nöjd med svaren (om de kommer) även om vi får svar på vartenda ett av de punkter vi tagit upp. Ska någon verkligen behöva vänta så länge på svar? Om inte? Varför har vi i så fall tvingats till det? Ska Umeå Fritid fortsätta att samverka med oss på detta vis undrar jag i mitt stilla sinne hur det ska fungera för friidrotten på den nya underbara arenan utmed IKSU.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>