Maria Lindvall (fp) socialliberal politiker

Höj RUT-avdraget

och separera ROT & RUT från varandra i husavdraget.

Hushållsnära tjänster kommer att efterfrågas i allt högre utsträckning i framtiden, och till fler och olika typer av tjänster. I dag kombineras avdragen för rot och rut i det så kallade hus-avdraget. Maximalt hus-avdrag är 50 000 kronor per person. Det år som en familj gör en förändring tenderar avdraget att främst användas för olika typer av reparations- och tillbyggnadsarbeten, ROT istället för RUT-tjänster. I dessa fall uppstår inte den önskade avlastningen från hemarbete som framför allt skulle komma många kvinnor till del.Folkpartiets partistyrelse föreslår till landsmötet att avdragen bör separeras. Samtidigt är det rimligt att höja nivån så att både rut-avdraget och rot-avdraget var för sig kan uppgå till 50 000 kronor per år och person. Ett hushåll med två vuxna skulle alltså ha möjlighet att få totalt 200 000 kronor i avdrag vid fullt utnyttjande av både rot- och rut-tjänster.Folkpartiet bejakar en utveckling som underlättar för familjer i vardagen.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>