Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Varför ska man rösta den 25 maj??

Av , , Bli först att kommentera 8

Ja det kan man fråga sig, Jag var en sådan som när det begav sig inte tyckte det var varken viktigt eller nödvändigt att vara med i denna församling. Det fanns bara hinder och problem med ett medborgarskap. Snuset var hotat, falukorv skulle inte få kallas korv, gurkor skulle vara raka, likör innehålla rätt mängd frukt eller liknande samt att det var en otrolig byråkrati.

Men under dom 18 år som har gått sedan vi gick in som medlemmar så har jag gång efter annan kunnat konstatera att jag hade fel. Det fanns naturligtvis saker man kan störas av men det är egentligen bara petitesser i sammanhanget. Det viktiga för oss att vara med i EU är dels för våra ungdomar så dom kan växa upp i ett enat Europa där man lär känna varandra över gränserna. Detta minskar riskerna för krig länder emellan.

Om DU väljer att ”inte vara med i Europa” dvs ta ditt medborgerliga ansvar och gå att rösta i alla valen under detta supervalår så ger du bort din röst till dom bruna krafter som rör sig i Europa i form av nazister, fascister, nationalister, ultra nationalister mm.Är det detta typ av samhälle som du vi

Det handlar inte bara om en frihet eller rättighet att få rösta i fria och demokratiska vaI, det är också en medborgares skyldighet att göra sin röst hörd oavsett vilket politiskt parti du vill ha som företrädare. Det finns fortfarande människor runt vår jord som slåss för rätten att få rösta på vem man vill  i demokratiska val.

 

Rösträtten – Detta var något som våra farfars far och mor slogs för i slutet på 1800-talet och den kvinnliga rösträtten blev verklighet 1921. I början av 1900-talet hade mindre än var tionde svensk rösträtt. För att få rösta krävdes hög inkomst eller förmögenhet.. – och tycker du fortfarande inte att du ska rösta se det då som om det vore en skyldighet likt medborgarna i Belgien som har obligatorisk röstplikt.

 

 

Bli först att kommentera

Om Alliansens hårda angrepp på Löfven idag

Av , , Bli först att kommentera 13

Man häpnar när man hör Allainsens påhopp på Stefan Löfven och hur en Socialdemokratisk regering kan komma se ut i höst och med vilka dom ska styra landet. Det är märkligt att de fyras gäng, varav två inte ser ut att ha ett politiskt liv i riksdagen kör ett sådant utspel och inte visar på hur man själv vill styra Sverige. Men det handlar väl till syvende och sist om att dom inte har något att komma med och at dom moderata prtistrategerna inte har tagit fram deras gemensamma valmaterial för i år.

Till exempel den Gode o Fromme Göran. I vilken dimension lever han med tanke på hans uttalande ” – Annars kan väljarna känna sig lurade och det kommer skatthöjningar som är enorma eller att man kör svensk ekonomi i sank.” Ja du Göran vem har kört svensk ekonomi i sank dom senaste 8 åren med ett gigantiskt underskott, inte är det Socialdemokraterna

Just nu har den rödgröna oppositionen ett stort övertag gentemot regeringen i opinionsmätningarna. Men enligt Hägglund har det sin förklaring.

”– Jag tror det är så att människor i avsaknad av konkreta besked kan väva in sina egna drömmar i partiernas mer luftiga framföranden.” Är det inte detta som har skett under dessa 8 åren Göran med ständiga löften att efter denna viktiga skattesäkningen så ska vi satsa på….

Eller Annie Lööfs utspel – ”Jag tror att den dagen då väljarna får upp ögonen för att Jonas Sjöstedt kan bli finansminister, då kommer många att dra öronen åt sig,” säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Det kommer från en Näringsminister som är helt energilös och inte lyckas leverera något alls, man ser arbetslösheten öka varje dag. Att använda brösttoner och i princip ständigt ligga utanför riksdagsspärren är ju inte speciellt intelligent och genomtänkt. Men sannolikt så kommer Centern få minst fyra år på sig att forma sina styrkor för att återkomma till Riksdagen. Under tiden så lär väl Annie få lite arbetslivserfarenhet om hon nu får ett jobb.

Och Statsministern menar att dagens attack på Löfven inte handlar om att skrämma väljarna.

”– Nej, jag ser det här som ren konsumentupplysning. Vi i Alliansen berättar vad vi vill göra, vi tänker presentera ett finansierat valmanifest i augusti. Våra motståndare tänker inte göra. Då tycker vi att vi har rätt att ställa frågorna.” Om man tittar historiskt så har ju vi Socialdemokrater regerat själva och haft stöd utan att dela regering. Det kan ju vara så enkelt att den delen av historien återupprepar sig, eller? har ni inte tänkt på det?

Men Fredrik kommer ni i gamla Moderaterna och Alliansen att lämna klara besked eller blir det några tvålfagra löften för att kunna hålla Centern och KDs näsa över ytan till Riksdagsspärren

Om inte frågorna ställs, och de rödgröna vinner valet, menar Reinfeldt att Sverige kommer att få lida under många år.

– Det kommer då konstateras att de saknar svar. Här fanns inga reformer som var redo att genomföras. Det kommer att bli otroligt plågsamt att ha en regering som i så fall sitter utan att ha förberett sig, säger han. Detta är ju något som vi har sett nu i åtta år från Alliansen, det känns som om alla Alliansföreträdare talar om den spegelbild dom ser när dom står framför handfatet i badrummet.

Även om det är ett bra tag innan den 14 september så gäller det att rösta rätt och det är att rösta RÖTT.

Vi har inte råd med en regering som lägger alla bördor och pålagor på kommuner och landsting utan att vara med och stötta dom

Bli först att kommentera

115000 jobb hotas i Stockholm

Av , , Bli först att kommentera 8

Visst skulle det skapa KRIGSRUBRIKER av sällan skådat mått!!

Och hur skulle regering och företrädare för ministerier och myndigheter hantera en sådan situation?

Detta är den verklighet som Västerbotten som region och orterna Vilhelmina, Umeå och Robertsfors har råkat ut för under den senaste åren när respektive kommuns störste arbetsgivare sagt upp eller varslat sin personal.

Jaja det är ju inte 115000 människor i Västerbotten som blivit av eller riskerar att bli av med jobben, den siffran ligger på drygt 2700 jobb vilket i sig procentuellt motsvarar Stockholms siffror. Då har jag inte räknat på de kringeffekter med lokala entreprenörer som berörs

Men om man säger att det är 53 jobb eller 175 jobb eller 2500 jobb i StorStockholm med mer än 2,1 miljoner invånare så är inte dessa siffror så märkvärdiga. Men om man säger att det rör 15141 jobb eller 54076 jobb eller 45423 jobb i StorStockholm så syns det bättre. Effekterna är dock de samma för oss som kommer från de berörda kommunerna

Vad gör då Regeringen i denna fråga?

Jaa det är många som ska rösta i år som ställer sig den frågan också.

Men en sak vet vi ju att dom har lyckats med att sänka en hel del skatter och se till att arbetslösheten har stigit till extrema nivåer. Jaa jag vet inte om dom gjort något gott under de snart åtta år som dom styrt. Men det kanske finns något.

bloggbild

http://www.dn.se/debatt/ett-bluffande-ovardigt-en-statsminister/

 

FAKTA:

Vilhelmina – sågen läggs ner, 53 jobb bort vilket motsvarar 15141 jobb i StorStockholm                 

Robertsfors – Element Six varslar om nedläggning och 175 jobb bort vilket motsvarar 54076 jobb i StorStockholm  

Umeå – Volvo Lastvagnar varslar om flytt och nedläggning, drygt 2500 jobb bort vilket motsvarar 45423 jobb i StorStockholm

Totalt 114 640 jobb i StorStockholm

 

 

Bli först att kommentera

Vad händer kring Summoned Tide?

Av , , 1 kommentar 8

För att svara på alla funderingar och skingra alla tankar på om Summoned Tide sagan är slut.

 Sagan är definitivt inte slut. Viljan hos bandmedlemmarna är lika stor som tidigare trots att man för tillfället är en trummis kort.

TRUMMISBRIST

Att bandet står utan trummis är djupt beklagligt. Men jag har full respekt för Nicklas beslut att kliva av som trummis för att få mer tid för nära o kära.

Vi har hittills fått kontakt med fyra trummisar varav två är extra intressanta. Den ene av dessa två har deklarerat att han i nuläget kan vara en backup trummis men vill inte pga personliga skäl ta steget att bli en permanent trummis.

Men vi söker fortfarande efter trummis

 

VARFÖR SLÅR INTE BANDET?

Om man menar att kunna leva på musiken, få ett fett skivkontrakt, världsturnéer och ständigt spelas på svensk radio. Nää då har man inte slått.

När det gäller at få spelningar i Sverige så ser det också tunt ut. De jag har varit i kontakt med hävdar att bandet bor så långt bort. Och det är ju märkligt då vi inte tycker att vi bor för långt bort.

Det har hänt mycket sedan jag för två år sen sa att man skulle erövra världen. Detta är delar av vad som hänt under de två åren. Det förekommer en hel del spelningar och händelser som gynnat bandet på olika sätt och nedanstående är bara en bråkdel. Under perioden så har man haft ett trettiotal spelningar.

(2011):

Nysläppt sin första skiva ”If We fall We will Rise”. Den har recenserats i ett antal tidningar/magazin jorden runt.

Man spelade på House of Metal, Sweden Rock Festival och Rock Out Wild

Man kom tvåa i rocktävlingen Released – Live&Unsigned (Jägermeister Music Competition)

Mycket kändes som om man stod på kanten att ta nästa steg I karriären där man skulle bli mer bokad än tidigare.

Under 2012 så hände följande:

Man släppte sitt andra album ”The Bringer of the Tide”. Vilken också har recenserats av en mängd olika tidningar/magazin.

Man spelade på Nordic Rock i Umeå och var bandet som värmde upp innan Hammerfall.

Varit headlineband på ett antal spelningar i Västerbotten.

Spelade på Live at Heart, norra Europas största showcasespelning i Örebro.

 

Skivorna har spelats på ett hundratal radiostationer jorden runt.

Bandet har blivit intervjuat i ett antal tidningar/magazin jorden runt. Längst bort är Santiago de Chile, Chile.

 

I januari var det tänkt att bandet skulle varit på en festival i Utah. Men arrangören kunde bara leverera två spelningar och vi hade ställt sex spelningar som krav. Det var även tänkt att vi under maj i år skulle varit på en två veckors turné på den amerikanska östkusten. Men pga trummisbrist så har vi i dialog med arrangörerna flyttat turnén till november.

 

Om ni vill hålla er uppdaterade kring vad som händer med Summoned Tide så kan ni maila på info@summonedtide.com eller

titta in på www.reverbnation.com/summonedtide och www.facebook.com/summonedtide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Trådlös infrastruktur o Tillgänglighet

Av , , Bli först att kommentera 10

Mobil täckning o PTS – tänk att vi har en så tandlös myndighet som inte kan ställa krav på leverantörerna.

"Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en marknad med konkurrerande telebolag, och att dessa får tillgång till frekvenser så att de kan bygga nät utifrån den efterfrågan de ser. I de tillstånd där det är lämpligast att bygga stor yttäckning har PTS ställt täckningskrav, för att på så sätt driva utbyggnaden längre än till de områden där kundunderlaget är stort. Kraven måste dock vara utformade så att kostnaderna för att leva upp till dem är rimliga för telebolagen, annars blir det ingen utbyggnad."

Göran Marby, generaldirektör

När Telia såldes ut och privatiserades så gjorde man ett fundamentalt fel och skickade iväg all infrastruktur in i det nya bolaget.

Tänk om man hade skapat ett "Banverk" istället och behållt masterna och utbyggnaden. Då hade telekombolagen fått hyra in sig på "motorvägarna" för att nå ut till kunderna istället för som det är idag då det är bolagen själva som ska bygga master och "motorvägarna".

Det var många som såg detta komma innan bläcket på försäljningspapperen hade torkat men då var man yr av glädje att man sålt ut ett statligt bolag.

Men att man inte kunde ha skarpa krav på leverantörerna om tillgänglighet gör ju att den viktiga "fria marknaden" inte är så fri. Om man bor i fjäll- eller glesbygd, ja tom i skogsmarkerna i Robertsfors kommun så finns det bara en leverantör som kan leverera bäst täckning. Jag önskade att jag kunde skriva full täckning, men så är det tyvärr inte, men nära nog och det är ju bättre än altrnativen.

Har man någon gång  fallit för konkurrenternas fantastiska erbjudanden så har man snabbt stått där naken med en ny flashig telefon utan täckning så fort man lämnat Europavägarna eller dom större tätorterna där man har etablerat en mast eller två. Till tätort i detta fallet räknas varken Åkullsjön eller Överklinten.

Dom fagra löftena från säljare som ska pådyvla dig ett nytt abonnemang med FANTASTISK TÄCKNING håller tills du lämnat dom stora allfartsvägarna.

Nää det börjar bli dags för en mobil revolution i Sverige och det är att ett Banverk för Mobil infrastruktur skapas och att man från statens sida ser till att få koppla loss eller köpa loss samtliga mobila master i Sverige

Inte konstigt att det finns stora svarta fläckar på mobiltäckningskartan om mna läser följande:

 

 

 

 

blogg.pts.se/blog/2013/03/21/har-vi-bra-eller-dalig-mobiltackning-sverige/

Bli först att kommentera

Hur går det för Summoned Tide

Av , , Bli först att kommentera 3

Det har nu gått en o en halv månad sedan sist jag bloggade om Summoned Tide. Nu är det dags igen.

Dom har inte tiggt bönat och bett men väl haft en massiv sponsorjakt kampanj på facebook och en sida som heter FundedByMe. Där har det kommit in 23 sponsorer som stöttat med 8050 Kr och på Summoned Tides bankgiro 760-5843 har det kommit in 1350 kr, sammantaget 9400 kr från välvilliga fans och andra som vill att Summoned Tide får chansen till att åka över Atlanten.

Bandet har även vandrat genom Robertsfors i jakten på sponsorer. Där har vi ännu inte sett något resultat än. Men den som väntar får se om det inte kan komma ett och annat stöd.

Det som saknas nu är ca 50000 kr för att vara säkra på att dom har tak över huvudet och mat på borden i USA.

Och som ytterligare ett steg så har man en spelning på Corona i Umeå imorgon med support av Meadows End från Ö-vik och Ænimus och Blister Brigade från Skellefteå.

 

Jag hoppas att Corona slår besöksrekord för hösten så att alla får en möjlighet att se en massa högkvalitativ musik från fyra otroligt bra och starka band.

Och igår så var dom med på Västerbottensnytt och fick epitetet Robertsfors nästa musikexport. Det är inte dåligt med tanke på dom andra som har fått samma epitet tidigare, Frida Hyvönen, Sahara Hotnights, Angel (som 1989 vann BandExplosion, en nordisk rockbandstävling) till dessa ska läggas alla musiker, tekniker etc som har sit ursprung från den snart 55åriga Kommunala Musikskolan i Robertsfors med Pelle Robertsson som rektor idag.

Om det finns någon nu som läser ända hit ner och känner att man vill vara med och sponsra Summoned Tide så är deras bankgiro 760-5843, eller om ni har någon annan idé och vill komma i kontakt med bandets manager (jag) så mailar ni på info@summonedtide.com

Företag, om ni vill så kan ni få adoptera en bandmedlem eller varför inte köpa biljetterna till USA 

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Summoned Tide mot USA

Av , , 2 kommentarer 10

Jaa då har det äntligen hänt. Summoned Tide har fått en skarp inbjudan till en festival i USA och vi har enats om att åka trots att bandet inte har till resan idag. Galenskaper säger en del, den stora möjligheten säger andra. Festivalen är i Park City, Utah och är en indiependent festival där dom flesta som uppträder saknar skivkontrakt. Det kommer att finnas skivbolags- och bokningsbolagsfolk i publiken. Festivalen har kört i 5-6 år och växt undan för undan. Idag är det scener både i Park City och i Salt Lake City. Vi hoppas på att få uppträda 4-5 gånger under de 5 dagar som vi ska vara i USA, så någon semester lär det inte bli

 

Ja nog är det en stor möjlighet men mycket ska fixas innan man är där. Hade vi haft skivbolag och management i ryggen så hade det funnits möjligheter till att få pengar den vägen till resan. Men eftersom Summoned Tide är helt indiependent så finns det bara ett sätt, SPONSORER.

Så nu ger vi oss ut på sponsorjakt. Vi kommer uppvakta företag, organisationer, individer och allt annat mellan himmel och jord för att detta ska lyckas.

Om Du känner med dig att du vill vara med och sponsra resan, hör då av dig på info@summonedtide.com eller slå en signal till mig.

Vill du vara anonym så är bandets bankgiro 760-5843 på Swedbank.

 

Redan nu i helgen så kan du se Summoned Tide uppträda live i ditt vardagsrum om du inte ska till Centrumhuset i Robertsfors på Lördag kl 21.30. Du kan se konserten på nätet, livetv.cm3.se . Vi kommer köra i HD-kvalitet och ha 4-5 kameror varav minst 3 kommer vara mobila. 

 

2 kommentarer

Ännu en VIKTIG blogg

Av , , 2 kommentarer 2

Jag har stora förhoppningar på mitt bloggande som en gång var hyffsat kontinuerligt. Viljan finns men det är mycket annat som tar min tid, uppmärksamhet och fokus.

 

Summoned Tide är i final i tävlingen Released-Live&Unsigned. Sveriges största rockbandstävling med priser som får det att vattnas i munnen på många band. Bland annat:

  • Öppna Sweden Rock Festival,
  • Spela på Getaway festivalen i Gävle samt
  • Spela in en EP som skickas ut med Sweden Rock Magazine i ca 18000 ex

 

SÅ GÖR NU DIN RÖST HÖRD OCH RÖSTA SUMMONED TIDE :D

Detta är en av tre delar i finalen.

  • Den som har flest röster får 25% av omdömet.
  • Sedan står publikrösterna för 25% och
  • Den samlade Juryn har 50%s röstetal

 

Hjälp Summoned Tide vinna denna omröstning. Dom behöver som sagt allt stöd dom kan få. Se till att Vi alla får fira jul som Sveriges bästa Rocklän (region)

http://crankitup.se/blogs/releasedunsigned/2011/12/05/webrostning-infor-finalen/

GLÖM NU INTE ATT RÖSTA :)

 

2 kommentarer

Kulturens högborg i Robertsfors

Av , , Bli först att kommentera 5

Du som nu läser min blogg. Lyd ett gott råd och ta dig upp ur tv-soffan på lördag och bege dig till Centrumhuset för ett par timmars andlig och själslig spis.

Ni kommer att bjudas på sjönsång i form av rock i alla dess former av kommunens nästa musikexport samt delar av blivande fixstjärnor. Och allt har vi till stor del den kommunala musikskolan o Pelle Robertsson att tacka för att dessa band finns.

Utan musikskolans lärares engagemang så hade kanske varken Raw, Angel eller Saharor sett dagens ljus. Och nu har vi nya på gång.

Jag kommer naturligtvis att finnas där hela tiden konstigt vore väl annars om man som manager inte ska finnas i bakgrunden vid et sånt här tillfälle.

Summoned Tide, kommer köra en full spelning på hemmaplan, dvs ca 90 min. Så förbered dig på en helkväll i metallens tecken.
Om teknikgudarna står oss bi så kommer spelningen även att streamas direkt ut på nätet.

Och missa framför allt inte nästa generations stjärnor i form av Q-Tex och FacePlant som värmer upp.

Det kommer finnas fikaförsäljning.

För dig som glömmer hörselskydd så finns det att köpa på plats.

Skivor ska säljas och signeras samt att vi har en packe med t-shirts som vill byta ägare under kvällen – 100sek/st

Så gå nu folk ur husen och möt upp till en musikgastronomisk höjdarkväll

 

Vad är på gång eller Nu jäklar ska det ske

Av , , Bli först att kommentera 1

Stadspojken ska till att förändra och vara skapande i Residenset. Nu ska förmaket skapas efter många och långa tankeprocesser. Innertaket skulle strippas och målas trodde vi tills jag på Huskorset uppmaning drog lite i en flik i taket. Men vad hände? Jo den lilla fliken visade sig vara nyckelns som fick en 1kvadratsyta att friläggas och det var ingen rolig syn. Att måla visade sig att vara en ren omöjlighet pga at det var råvirke i taket av sämre sort.

I fredags så for Stadspojken iväg till ett av de lokala byggmaterialföretagen i Schtaan. Inte blev det något innertak där inte, men det visade sig finnas ett golv som passade som handen i handsken i ett förmak värdigt Residenset. Efter det besöket så blev det en intressant tävling på E4an i Skellefteå – Battle of Bands. Det lokala Metalbandet  Summoned Tide skulle pröva några nya låtar Live. Två stycken ”kortare” musikstycken – 10 resp. 12 minuter.

Publiken var nog lite grann i chock efter att först  ha hört ett antal låtar som höll klassisk Melodifestival längd och sedan bli inkastade i STs slingor, kontringar och tempoväxlingar. ST gick ju inte vidare till steg 2, dels på uppmaningen från bandets kapellmästare att publiken inte skulle rösta på ST, men dom var riktigt nöjda med sitt framträdande.

Efter spelningen så begav sig det stora flertalet av oss till det egna stora evenemanget, SyLan på The Globe. Där var det flitens lampa som lyste över alla aktiva textilkonstnärer och desginers. För er som vill se vad som skapades ska kolla in Nickes trumpinnepåse a la egen design.

Om Lördagen så drog Stadspojken sig ner mot Umeå o hittade ett fantastiskt substitut till det i första läget tilltänkta innertaket. Det blev en del andra fynd införskaffat i stan också innan kosan åter ställdes mot Ånäset o Residenset.

På kvällen bevistade jag ånyo SyLanet för att se vad Huskorset och andra ägnade sig åt. Även idag så lyste kreativitetens lampa över samtliga. Det skapades, ritades, skissades och efterforskades efter stilar och modeller på nätet.

I arla aftonstund eller vid 22tiden så slocknade Stadspojken med sina blå ögon tittandes på Mickey Blue Eyes med Hugh Grant. Mitt i natten vaknade han upp och drog sig in i Afrika för att fortsätta sin REMsömn.

Under söndagen så var det tungstartat och framåt lunch for Stadspojken och Ögonstenen till SyLanet en tredje gång . Nu var Stadspojken utrustad med eget att göra arbetet. Datorn skulle städas och bootas och hårddiskar bytas och uppdateras. Det var som skönt att sitta där under flitens lampor som en del i ett skapande kollektiv, även om mitt handarbete var annorlunda än de andras.

Huskorset godkände de inköp som Stadspojken gjort och nu återstår det endast att montera o montera o montera tills förmaket är klart.

 

 


Bli först att kommentera
Etiketter: , ,