I handboll – där biter man ihop!

VFQktkpTURBXy8yZjA2OGM2OTlkYjRkMDE2M2ExY2Q3ZGZkM2JkN2I1Ni5qcGeSlQMAAM0Kwc0GDJMFzQMUzQG8

Jag kan inte låta bli att förundras över hur olika smärttröskel det är i olika sporter. Handboll fascinerar mig, där är typ allt tillåtet! Spelare stoppas genom att motståndarna i princip petar in fingrar i ögonen på den framrusande tvåmetersmannen på 120 kilo.

Bjässen i sin tur saktar inte ner utan manglar sönder ögonpetaren och slungar iväg bollen mot mål. I målet står en lika stor människa som hoppar upp och spretar med armar och ben åt alla möjliga håll för att stoppa projektilen som likt Halleys komet är på väg mot honom med en svans av eld bakom sig!

Han stoppar bollen med skrevet och tar bollen och startar ett nytt anfall.

När han gjort det vrålar han och knyter näven och kameramannen zoomar in målvaktens adrenalinstinna glädjeyttring så att man ser testiklarna i hans svalg dit de förpassats när han räddat med hjälp av de ädlare delarna.

Handboll vs fotboll 

Tänk om vi hade bytt ut alla spelare i ett av lagen mot fotbollsspelare!

Då hade vi förmodligen efter max en minut haft samtliga dessa rullandes omkring på plan uppvisandes reaktioner på att de har dödliga smärtor!
Alla med varsin hand i luften viftande efter sjukvårdare…

Nä handbolkspelare…det är riktiga män!
Eller riktiga män kanske är fel att säga, utan vi säger att det helt enkelt är riktiga hårdingar i handboll!
Jag har tyvärr inte sett många sekunder handboll med damer men minns att jag tänkte att var och en av dom skulle lätt kunnat spöa skiten ur mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>