Intervju Petter Sandström

 
 

Efter några säsonger i Troja så valde du att flytta hem till Björklöven. Vad var det som fällde avgörandet?



Det är en häftig resa Björklöven har startat och den vill jag gärna vara med på. Sedan är ju Umeå min hemstad så det gjorde det till ett enkelt val när det gick att lösa. 

”Första delen” är avklarad, nu väntar Allettan och troligtvis Playoff. Vad tror du om lagets chanser?



Vi har ett bra lag och siktar nu först på att ta topplatsen i allettan.

Vi är absolut ett av lagen som har chans att ta oss upp ett steg i seriesystemet och ska göra allt vi kan för att göra det!

Om du skulle beskriva dig som målvakt. Vilka är dina styrkor?



Lugnet kanske. 

Du kom i år i från Troja Ljungby. Med alla meriter och din rutin borde du ju veta hur det är att ta upp ett lag i seriesystemet! Kan du berätta hur känslan var efter att du hade tagit upp Löven till Elitserien 99/00?



Nu är det ett antal år sedan men vad minns så var det naturligtvis en härlig upplevelse. Det väldigt trevligt att nå ett mål tillsammans i ett lag. Det är också kul att så många människor runtomkring var glada.

I dagens trupp finns det många spelare som kan göra det ”lilla extra”. Vem tror du kommer att göra flest poäng i Allettan?



Det är svårt att säga. Jon Palmebjörk får jag väl gissa på då.

Björklöven valde i år att satsa på hemvändare. Vad tycker du om nytänkandet?



Jag tycker att det är en bra plan. Vi som kommer från Umeå-trakten är alla stolta över att få representera klubben. Sedan ska truppen också kryddas med lite spelare utifrån så blir det nog en bra mix.



Det finns många bra lag söderifrån, till exempel Vita Hästen, Karlskrona, Olofström, och Kristianstad. Det sägs att söderlagen är bättre. Vad tror du om söderlagen?



Alla lagen du räknar upp är bra lag. Fördelen för söderlagen är att de har en lite jämnare serie, iaf den sydligaste. De gör att de spelar fler tuffa matcher än t.ex. Björklöven i grundserien och får bra förberedelser på så sätt.

I dagens trupp får du konkurrens av Wälitalo och Evertsson. Ser du några nackdelar eller fördelar att konkurrera med två bra målvakter?


Det är bara fördelar och vi stöttar och inspireras av varandra.

Det finns många spelare som behöver förbereda sig på ett visst sätt inför match. Har du några speciella förberedelser eller knep inför en match?



Det är en trygghet att ha rutiner inför en match. Då behöver man inte fundera så mycket på vad man ska och inte ska göra. Vid det här laget vet jag vad som fungerar för mig. Men tyvärr inga större tokigheter att berätta om.

Din skada med fotknölen har oroat oss Lövensupportrar. Hur är det med skadan? Kommer du vara tillbaka när Allettan drar igång?



Min fotknöl har tagit lång tid på sig att bli i speldugligt skick. Men jag kan nu träna för fullt och om allt går som det ska finns jag tillgänglig till allettan-starten!

Allettan drar ju som bekant igång efter jul. Har du någon koll på B-serien? Vilka tror du kan utmana er om seriesegern?



Jag har dålig koll på lagen från b-serien men vet att vi måste vara på tå för att vinna mot dem. Alla lagen från a-serien har chans att vinna allettan, "b-lagen" vet jag som sagt för lite om.


Till sist, vill du hälsa något till alla Lövensupportrar?



Jag hoppas att vi i laget tillsammans med supportrarna får uppleva en lång säsong som avslutas med att vi har något att fira tillsammans i mitten av april! 


Åtta Snabba!


Butterfly/Stående? Butterfly
VF/VK? VK
Idol?
Line Up låt? Vet inte riktigt, har inte hunnit höra.
Rebok/Bauer? Bauer
Bästa minne? Alla vinster!
Din bästa räddning? Alla gånger jag lyckats med är jag nöjd med!
Värsta ”tavlan” i din karriär? Sånt har jag förträngt

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.