Femte raka efter ett sent avgörande av Oskar Steen!

Av , , Bli först att kommentera 6

Segern satt verkligen långt inne den här gången. Det avgörande målet kom när klockan stod på 18:51 då Oskar Steen frälste laget med sitt fjärde mål på lika många matcher. Västervik bjöd upp till dans helt klart, men jag tycker personligen att det till stora delar berodde på att Löven ibland åkte runt på ”en skridsko” rätt ofta och sen tog Västervik inte seriöst. Det kan vara en fråga om inställning, eller så kom vi inte upp i nivå idag helt enkelt. Hursomhelst, återigen är det väldigt imponerande att hitta olika sätt att vinna match efter match. Detta är som många vet den femte raka segern! Nu laddar vi för nästa match mot Kristianstad på tisdag och på förhand känns det som att det ska inte vara något annat än tre nya poäng. Då krävs det dock att laget höjer sig och bjuder oss fans på en bättre prestation över 60 minuter, precis som man gjorde mot Västerås hemma för då ska det mycket till om något lag ska kunna störa oss i år.

Bloggens tre stjärnor ikväll

Oskar Steen gör alltså sitt fjärde mål på fyra matcher! Hatten av.  Kliver fram och när det som mest behövs!

Kristoffer Söder fortsätter att göra bra prestationer gång på gång. Fick dessutom göra en balja idag. Grattis!

Adam Plant Prestationerna från honom denna säsong imponerar verkligen. Fast laget spelade knackigt var han och Rahimi två giganter i BP. Ska bli väldigt kul att följa Adams utveckling under säsongen.

Björklöven-Västervik 3-2 

1-0  Alex Wiklund

2-0 Kristoffer Söder

3-2 Oscar Steen

Bli först att kommentera

Andra raka efter 5-2 mot AIK i A3

Av , , Bli först att kommentera 4

Den första perioden blåstes sönder och  blev till AIK:s favör efter att Löven valt att spendera  hela sju minuter i utvisningsbåset! Det var många inklusive jag själv som trodde att det skulle varit minst ett 0-1 underläge inför andra. Men Björklöven lyckades att  avfärda AIK:s powerplay efter ett stabilt boxplay och ett par svettiga räddningar från Kevin. Den andra perioden blev en betydligt bättre prestation från Lövens håll. Olle Liss öppnade målskyttet efter ett fint handledsskott efter passningar av Andreasson & Deilert, 1-0 var ett faktum! Den andra kassen kom 12 minuter in i den andra då Oskar Steen fick fira sin första kasse i de gröngula färgerna, efter en vacker assist från Liss. Tredje perioden började vi starkt. Efter sex minuter kom utdelningen då Löven gjorde sitt tredje mål för kvällen efter ett fint samarbete av Vesel, Hutchings och Crandall! 4-0 kom några minuter senare efter att Alex Deilert vackert prickskjutit rakt upp krysset. AIK hann reducera två gånger om innan vi fick se Alexander Wiklund avsluta målskyttet med att göra mål i öppen kasse.

 

Bloggens tre stjärnor ikväll 

 

¤ Daniel Rahimi Rahimi fortsätter att vara SJUKT stabil. förra matchen gjorde Daniel kasse idag bjöd Rahimi på ögongodis när han levererade stensäkra brytningar en efter en i egen zon!

¤Adam Plant Gör en kanoninsats idag efter att varit nästintill felfri för andra matchen i rad! En klippa bakåt o ett stabilt spel från blå! Hur bra kan backparet Plant/Rahimi bli?

¤Tyler Vesel En klasspelare rakt av! Efter den fina prestationen mot Timrå där han tryckte upp pucken i bortre krysset! Tycker Tyler var en av de bättre spelarna denna match. Ett hot framåt tillsammans med Hutch och Crandall + väldigt stabil bakåt. Idag fick vi se  0+1 av Vesel. Det betyder att Tyler har  1+1 efter två spelade matcher. Vesel fortsätter där han slutade!

 

Björklöven-AIK 5-2

Målskyttar Björklöven

1-0 Liss

2-0 Steen

3-0 Crandall

4-0 Deilert

5-2 Wiklund 

Bli först att kommentera

4-1 seger i premiären mot topptippade Timrå

Av , , Bli först att kommentera 5
Många var nervösa och lite oroliga efter en mindre bra försäsong där laget släppte in en del mål. Ikväll väntade topptippade Timrå i NHC arena inför 50 åskådare (som för övrigt var väldigt tysta). Timrå började absolut bäst och var ett flertal gånger nära att få dit ledningsmålet, ett par fina räddningar av vår nya burväktare, Kevin Poulin, avvärjde det. Idag fick vi se en sida som vi inte är speciellt vana med, spelare i skottlinjen med Daniel Rahimi och Adam Plant i spetsen. Laget offrade sig hela matchen, slängde sig och täckte skott efter skott. Jag tror den ovan nämnda duon kom upp i finfina 6-7 täckningar under matchens gång. I tredje perioden lyckades vi dra ifrån efter hårt arbete som lag kombinerat med spets både bak och fram.
Slutresultatet skrevs till 4-1 efter mål av Hutchings, Vesel, Rahimi och Wiklund. Stort grattis till segern grabbar!
Tre stjärnor ikväll enligt bloggen!
Adam Plant. Vilken otroligt bra match han gör idag. I mitt tycke är han så gott som felfri matchen igenom. En assist och 6/7 skotttäckningar ikväll.
Daniel Rahimi. En oerhörd stabil insats med även han ett antal block och som kröntes med en skicklig backhand i krysset till 2-0. Utöver det är Rahimi den ledaren som vi precis har önskat, leder laget på ett föredömligt sätt!
Kevin Poulin. Jag ska vara ärlig, det har funnits lite tvivel från min sida efter matcherna på försäsongen. Som tur var försvann dessa tvivel rätt tidigt under kvällen. Kevin ”stängde butiken” och visade upp ett stabilt målvaktspel med ett par svettiga räddningar, lägg därtill snabba sidledsförflyttningar och ett gediget positionsspel. 96,97 i räddningsprocent idag talar sitt tydliga språk. Grattis Kevin till en fin insats mellan stolparna idag!
Timrå-Björklöven 1-4
1-0 Hutchings
2-0 Rahimi
3-0 Vesel
4-1 Wiklund
Skotten 30-21
Bli först att kommentera

Calle Grundström inleder säsongen i Umeå

Av , , Bli först att kommentera 3

Igår blev det klart att Calle Grundström inleder säsongen i Löven. Ett korttidslån är skrivet fram tills NHL camperna drar igång ”Over there”. Ett spännande tillskott helt klart! Förra säsongen inledde Calle i Ontario Reign i AHL där han producerade 28 (12+16) poäng på 40 framträdanden. Den fina produktionen gjorde att Grundström fick chansen i för Los Angeles Kings i NHL, där han stod för 4 assist på 13 fighter. Välkommen hem Calle, ska bli kul att se dig inleda säsongen i Umeå och Björklöven.

 

Bli först att kommentera

Är förväntningarna för höga på Gustav Possler?

Av , , 6 kommentarer 3

En ung hemvändare med ett par skadebenägna säsonger bakom sig. Om vi ska se till hur han har producerat är det säsongen 15/16 som sticker ut lite. 24 poäng blev det den säsongen i de röd/vita. Är lite försiktig till den här värvningen. Förvisso fortfarande ung men ingen poängspruta som vi kan luta oss tillbaka mot. Förstår inte hypen kring den här värvningen om jag ska vara helt ärlig. I mina ögon kommer Possler tillföra men inte poäng, utan mer fart och tyngd. Har otroligt svårt att se att han ska konkurrera ut kvartetten Wiklund-Selin och Hutchings-Crandall. Frågan är om han kommer ta en tröja på de tre första kedjorna om Kenttä landar nått under säsongens gång? Tror faktiskt inte det om jag ska vara helt ärlig. Har väldigt mycket att bevisa!

 

Gustav Possler?

 • Fart och tyngd kommer han absolut tillföra men poäng?
 • Kommer från problem med skador, håller kroppen?
 • Är Possler en bra framspelare, skicklig med klubban? Kommer han och Liss och passa ihop?
 • Kan vi få 15-20 poäng från Gustavs klubba? Vi får vara väldigt nöjda om han lyckas med den produktionen
 • Är han den nya ”Messy” som kommer tillföra ett grymt arbete i BP och ett hårt jobb över hela banan?
 • Blir det en längre sejour i de gröngula färgerna nu när han kom ”hem” ?

 

 

6 kommentarer

Hur kan vi ställa upp i vinter?

Av , , 3 kommentarer 4

Burväktare 

Kevin Poulin, Isak Mantler

Backar

Rahimi-Deliert

Palmquist-Plant

Johansson-Norbe

Ullman-Hellström

Forwards 

Hutchings-Vesel-Crandall

Wiklund-Freddan-Selin

Otosson-Andreasson-Liss

Possler-Söder-Eriksson

D.Eriksson

 

PP1

Liss-Norbe

Wiklund-Freddan-Andreasson

 

PP2

Palmquist-Hutchings

Otosson-Vesel-Crandall

 

BP1

Rahimi-Johansson

Söder-Selin

 

BP2

Palmquist-Plant

Wiklund-Freddan

 

Kommentar

Känns oerhört svårt att mönstra laget. Många skickliga spelare med fina verktygslådor. Är lite svag för att Amerikanerna/Kanadickerna ska lira tillsammans. Känns som att de har lite samma tänk. Tror att de formationerna som vi hade föregående året kommer funka bra.  De är redan samspelta och har sina system.

 

Ordet är fritt?

 

3 kommentarer

Stort grattis på 53-årsdagen Pappa!

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag fyller min förebild, idol och pappa hela 53 år. Du börjar bli till åren. Tänk vilka fina minnen vi har fått uppleva tillsammans. Du lärde mig att Löven var laget man skulle heja på. Glädje, frustration och kärlek kan beskriva åren vi har fått hejat på löven tillsammans.

 

Vad har vi egentligen fått uppleva tillsammans med Löven? 

1994 kom jag till världen. Då var du endast 27 bast. 26 hela år har vi fått bevittnat löven tillsammans. Det har väl varit lite upp och ner.

 • Året 1994 åkte vi ur Elitserien
 • Mellan 1995-2000 fick vi bevittna hockeyallsvensk hockey
 • 2001 tog Björklöven steget upp igen efter 5 år i allsvenskan
 • Blev bara ett år i Elitserien innan vi åkte ur igen året var 2002
 • 2002-2010 blev det allsvenskt spel för löven innan chocken om konkursen dök upp
 • 2010-2013 Fick vi uppleva division 1 spel.
 • Säsongen 2013/2014 tog vi äntligen steget upp från träsket efter tre hela säsonger med matcher mot smålagen och mindre hallar
 • 2014-2020 allsvenskt spel. de senaste åren har hoppet tänds lite efter en magisk säsong 2020 som slutade i förtid på grund av pandemin

 

Starkaste minnet med dig

Kan vi räkna hur många fighter vi har upplevt tillsammans? Mitt starkaste minne är när Björklöven besökte Scaniarinken året 2013. Vi satt där och diskuterade och kom fram till att det skulle bli en svår match. Södertälje borta är alltid en klassisk match, lite liknade AIK på Hovet, Svåra arenor att ta 3 poäng i.  Tog tåget till Stockholms central där du plockade upp mig. ”Fan detta blir en svår match” var kommentaren från dig när jag klev in i bilen. Med lite hopp började bilen rulla mot Scaniarinken. Kan vi ha nått tvåsiffrigt där pappa? Vi klev ut på den gigantiska parkeringen och när vi började promenera mot arenan var majoriteten röd/vita Södertäljesupportrar. Några få trogna Lövare skymtade vi när vi kom in genom ingången. Vi begav oss mot våra platser. Bra platser där vi kunde se hela planen. Klockan räknade ner från klassiska 20 minuter. Spelarna kom ut och värmde lite, klockan kom ner på drygt 10 minuter kvar innan matchen skulle börja. Vi gick igenom spel-programmet och gick igenom laguppställningen. Snart var det dags. klockan tickade ner på 2-3 minuter kvar tills matchen skulle starta. Pulsen steg och man började fokusera lite extra. Pucken släpptes. Pang boom, boom sa det! Markus Lundberg öppnade målskyttet efter 33 sekunder, Gustav Hjalmarsson ville inte vara sämre utan stänkte in det andra målet. Det var inte slut där. Jon Palmebjörk kunde sätta trean efter ett slarv av Södertälje i egen zon. Den Chockstarten var det ingen som hade räknat med, Hela arenan bara dog och blev knäpptyst. Det var häftigt. 3-0 till Löven på mindre än fyra minuter spelats. Vi tittade på varandra och bara log.  Matchen slutade 3-2 till Björklöven efter den magiska starten med 3-0 efter att de tre första skotten hade gått in.  Det är en match jag sent kommer glömma.

 

Stort grattis Pappa!

Bli först att kommentera

Grymt jobbat alla!

Av , , Bli först att kommentera 4

Efter fyra dagar lyckades vi nå målet på 600k. Otroligt bra jobbat allihop vilka fans Björklöven har! Man slutar aldrig imponeras, bara att lyfta på hatten! I och med att insamlingen är i hamn är det bara att välkomna ett välkänt ansikte, Zach Palmquist återvänder för sitt andra år i klubben. Väldigt kul! Gillade honom starkt förra säsongen. Bra både bakåt och framåt. Welcome back to Umea and Bjorkloven Zach! See you soon

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Går vi i hamn ikväll? 10k kvar till målet!

Av , , Bli först att kommentera 1

Insamlingen ”SäkraZach” går mot sitt slut. På 8:a dagar skulle Björklöven ha in 600 k från oss fans och partners för att möjliggöra värvningen av den skickliga backen Zach Palmquist,som vi är bekanta med sen förra säsongen. På fyra dagar har vi alltså nått upp till 590 k. Sjukt imponerade att på sådan kort tid lyckas samla ihop över en halv miljon kronor. Bara lyfta på hatten och ro i hamn nu sista 10k.

Länken hittar ni här nedan:

#Säkrazach

Bli först att kommentera

Nu gasar vi och gör klart insamlingen!

Av , , 3 kommentarer 6

Med fin fina 79 % ( 476 370 sek) på drygt ett dygn har vi nu endast kvar 21 % till det insamlade målet på 600 k.Tycker inte ni att vi ska fixa detta idag? En klassisk video från Kenttä,tänk vilken glädje och lättnad! Tänk också på att vi tystar lag som t.ex Modo och Oskarshamn med flera om vi ror i hamn detta. Det eviga gnället från Modoiter och icke kunniga Oskarshamn anhängare börjar bli lite av en parodi. Innerst inne vet dom nog att klarar av allt oavsett om det är en insamling eller att sälja slut arenan! Nu gasar vi sista biten och fixar detta. Vi är ju Sveriges bästa fans för en anledning!

Zach Palmquist

 

#SäkraZach

3 kommentarer