Jens Persson Intervju

Ditt förra år spelade du för Teg. Hur var det och hur kändes det att spela utan lön?

Fiolårssäsongen med Teg var riktigt kul. Laget hade kul ihop och vi hade kul både på och utanför isen. Tyvärr missade vi Allettan , men fick avsluta med tre jämna playoff-matcher mot Hudiksvall.
Hockey är skitskoj och jag har spelat utan lön sen jag började studera 2007. Att i år få lite bidrag till hyran, för något jag ändå skulle göra gratis, är bara en bonus…

Förra säsongen small du till med hela 39 poäng! Tror du att du kan göra samma bedrift detta år?

Får jag vara frisk och kry så att jag kan vara med och spela hela vårsäsongen (som förhoppningsvis) blir längre än ifjol så ska det inte vara omöjligt att samla ihop lika mkt poäng som förra året.

Dagens lag ser väldigt intressant ut. Hur tycker du laget presterade i A-serien?

Laget i år har bra "go" och fullt med vinnarskallar så vi var besvikna efter matcherna mot asplöven och piteå där vi tappade poäng, men såhär i efterhand så är vi väldigt nöjda med grundserien. Alla matcher har vi inte presterat på topp, men att bara tappa 5poäng får vi vara nöjda med.

Du är en väldigt duktig tvåvägs-center med ”underbara passningar”. Hur har du kunnat bli en sådan grym passningsläggare?

Tack, kul att du tycker det! Svårt att svara på, men jag har väl inte lika starkt skott som flera av mina lagkamrater så då har det på gott och ont blivit så att jag gärna söker en passning istället för att ta avslut själv. 

Om du skulle tippa på en spelare som du tror kan ta hem den interna poängligan i Allettan, vem skulle du lägga tipset på?

Vi har hittills haft ganska jämn spridning på poängen inom laget eftersom alla har varit med och levererat, men jag skulle nog tippa på att Jon Palmebjörk kommer att gå starkt nu i Allettan. Han såg oförskämt pigg ut i slutet av höstserien.

Du började din karriär i Björklöven för 11 år sedan. Har din utveckling blivit som du hade ”drömt om”?

Nja, jag är ju fostrad i löven och har spelat hockey i mer än 11 år så det stämmer väl inte riktigt.
Klart det hade varit kul att ha utvecklats mer som spelare och kunnat spela på högre nivå, men som det är idag är jag jättenöjd med att spela i löven och kunna studera samtidigt.

 

Många lag vill gå upp i år. Hur stora chanser anser du Björklöven har?

Som alla säger så är det små marginaler i alla kval, MEN om vi kan hålla upp det fina spel vi visade stundtals i höstas så har vi goda chanser att ta oss till en eventuell kvalserie och väl där så kan det gå precis hur som helst! 
Dock är det över 50 div 1 lag som tävlar om 4 platser i ett sådant kval så vi får ta en match i taget.

Alla Löven-fans vet att du pluggar till ”Doktor”. Går det bra att kombinera studierna med hockeyn?

Det här blir 5e säsongen som jag studerar och spelar hockey så jag börjar kunna det där. Det har blivit lite tajt med tiderna ibland eftersom vi tränar kl.16, men i stort sett så tycker jag att det gått bra den här säsongen

Björklöven har i år börjat tänka nytt med att börja satsa på hemvänt. Vad tycker du om detta nytänkande

Hemvävt är helt rätt tänk tycker jag. Jag hoppas att det även satsas ännu mer på ungdoms- och juniorhockeyn i stan, så att Björklöven även i framtiden ska kunna bygga ett lag av umegrabbar som ska vara med och tampas högre upp i seriesystemet.

Har du spelat med eller mot Jimmy Blixt? Hur fungerar han som sportchef?

Jag har spelat både med och mot Jimmy både i Allsvenskan och i div 1. Han har gjort ett kanonjobb hittills och lyckats få hem ett par grabbar som varit ute på äventyr. Sen har även värvningarna utifrån varit mkt välscoutade och bidrar till laget både på och utanför isen.

Jon Palmebjörk valde att flytta hem. Hur stort tyckte du den värvningen var?

Jag tyckte det var riktigt kul att Jon kom hem för att spela med löven. Jag spelade ihop med Jon en hel del under juniortiden och visste att det skulle bli en kanonvärvning när jag hörde att han signat.

Du fick med dig ”Mackan” Lundberg när du flyttade till Björklöven. Hur skulle du beskriva Markus som spelare?

Marcus var en av Tegs viktigaste spelare ifjol och det var självklart att han skulle få chansen i löven iår. Riktigt jobbig att teka mot (vet jag av egen erfarenhet) och har bra nyp i rightbössan. Men framförallt så gör han en massa smarta och nyttiga saker för laget som han kanske inte får tillräckligt med "cred" för alla ggr…

Till sist, vill du hälsa något till alla Lövenfans?

Du får hälsa att jag hoppas på fortsatt grymt stöd nu under 2012 när det börjar dra ihop sig och bli viktiga matcher varje gång.

 

7 snabba!

VK/VF?

VF. Hade för nåt år sen i alla fall betydligt bättre sportrapportering.

Idol?

Min sambo, som har hushållets enda sm-guld!

Bästa ”Line up” låt ?

local hero för linus boström. Synd att den bara spelades en match!

                             Kiruna/Asplöven?

Spelar ingen roll så länge båda är efter oss i tabellen.

Bästa minnet?

Det finns ett par utanför banan som smäller ganska högt, men jag hoppas att vårsäsongen kommer att ge mig ett nytt till samlingen!

Värsta misstaget i din karriär?

???

Bäste spelare du har mött?

Var med när löven mötte icebreakers 2003 så där finns det några att välja mellan. Annars var skellefteås Åkerman riktig jobbig att möta när det begav sig. Inga misstag, grymma skott och passningar och helt omöjlig att då tag på.

 

 


Jens Persson

 

 

Foto : Jan Hofverberg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.