Nära seger, men förlust på straffar!

Igår spelade Björklöven mot Asplöven på bortais. Den första perioden började Löven väldigt bra! Björklöven skapade flera chanser som skulle ha resulterat till mål men då släppte Björklöven tyvärr in ett baklänges mål. 1-0 var ett faktum. Den andra kan nog ha varit den bästa perioden på bortarink för säsongen! Med ett massivt tryck och chanser kom den efterlängtade 1-1 pucken 18 minuter in i andra. Efter målet försökte Löven ta ledningen men Asplövens målvakt Gusten Törnquist ville annat! Tredje perioden blev en riktig rysare, Asplöven gör 2-1 efter en utvisning som verkade väldigt billig. Efter 2-1 målet rann tiden iväg, men det skulle skapas en chans till innan perioden tog slut! Med några sekunder kvar kom Jon Palmebjörk uppåkandes med några fina finter slog han in pucken på mål där kunde  tvåmålsskytten Johan Jarl enkelt raka in 2-2 19.50! Sudden death väntade för lagen. I förlängningen började Björklöven bäst genom att få Asplöven i brygga. Med pressen kom en utvisning där Björklöven skapade chanser, men det blev inget mål. De fem extraminuterna blev mållösa och straffar väntade. Väl i straffläggningen fick vi se hela (16) straffar innan Asplövens Emil Bejmo avgjorde matchen genom att sätta den på Petter Sandström.

Asplöven-Björklöven 3-2 (efter straffar)

Björklövens målskytt: Johan Jarl 2

Skotten: 41-37

Publik: 521

Allesbjorklovenblogg diggar!

• Enligt uppgifter växer Tuhkanen i sin roll! Var tydligen mycket bra igår med ett fint defensivt spel och en bra offensiv.
  • Bra andra period som skulle ha resulterat till flera mål!
  • Petter Sandström släppte bara in 2 mål på 41 skott.
  • Jon Palmebjörk gör en bra match. Men varför tog han 2 straffar och missade båda. För dåligt enligt mig.
  • Markus Lundberg. Han gör en väldigt bra match och avslutar med att sätta två straffar bakom Gusten Törnquist. Han har verkligen kommit igång!
  • Med match i morgon och på söndag avgörs det om Björklöven klarar att gå till playoff eller om det är färdigspelat! Hoppet lever!