Seger efter bragdvändning!

Efter poängtappet i Haparanda så blev det en mycket viktig seger för Björklöven i revanschen. Matchen igår mot Asplöven hade verkligen allt! 1-0 kom efter att två Asplövenspelare blivit rejält manglade av Possler och K-J Lundström. Precis efter incidensen ser vi hur Tylor Michel slår en fin öppnade passning till Zebastian Possler som inte gör något fel, han drar målvakten och sedan lobbar pucken kyligt i mål. Efter det förlösande 1-0 målet kom Björklöven helt av sig, två utvisningar som delades ut mot Löven och 5 mot 3 var ett faktum för Asparna. Chansen tog de och innan vi ens han se upp på resultattavlan hade Asparna gått upp till en 2-1 ledning som stod sig perioden ut. 30 sekunder in i den andra kom kvitteringen, efter mål av Joakim Vikström.  Efter 2-2 målet stod matchen och vägde innan Björklöven återigen visar fint spel och kämparglöd som resulterade till ledningen, 3-2. Asplöven kom tillbaka och precis efter Markus Lundberg kommit tillbaka in i spel från utvisningsbåset så ser vi att Juha Silvander stänker upp pucken i nätmaskorna bakom Daniel Wälitalo. Matchen stod nu 3-3. Juha Silvander skulle vi få se mer av. Precis två minuter efter Asplövens kvittering tar dem ledningen med 3-4 efter mål av just Juha Silvander. Med två minuter återstående kvar av den andra perioden kvitterar Jon Palmebjörk efter ett riktigt ”skitmål”. Den tredje perioden blev en riktig nagelbitare! Med två mål från Asplövens sida resulterade till att Björklöven kom in i en väldigt stor uppförsbacke. Med ungefär sex minuter kvar av matchen drar två Asplövenspelare på sig utvisningar. 5 mot 3 väntade för Löven, övertaget började, Björklöven tog den viktiga chansen, 5-6 och 6-6 kom i powerplayet efter mål av ”Kingen” (Martin Johansson) och Jens Ledin. Efter den frälsande kvitteringen såg man att energin ökade. Björklöven började pressa på och fick samtidigt 7-6 efter kasse av tvåmålsskytten Jon Palmebjörk, som var matchens stjärna. Ett stort jubel utbrast i arenan och det sista vi fick se var att Zebastian Possler enkelt kunde sätta pucken i det öppna målet efter att Tylor Michel snyggt lobbat pucken som friställde Possler. 8-6 stod sig sedan matchen ut och Björklöven hade plockat tre mycket viktiga poäng.

Björklöven-Asplöven 8-6

Målskyttar Björklöven: Zebastian Possler 2, Jon Palmebjörk 2, Joakim Vikström, Martin ”Kingen” Johansson, Oscar Molin, Jens Ledin.

Skotten:41-30

Publiken: 3088

Allesbjorklovenblogg diggar!

• Vilken ”jävla” vändning grabbarna står för!
  • Zebastian Possler! Vilken kille! Han hänger två kassar och är riktigt bra matchen igenom!
  • Russ Moyers passning till reduceringen 5-6 var magisk! Det var ju bara för ”Kingen” att sätta dit klubban!
  • Jon Palmebjörk gör även han två precis som Possler och visar att allt går att vända med en stark moral!
  • Russ Moyers soloåkningar till 5-6 och 6-6 kan man bara inte glömma! Riktigt bra Moyer.
  • Phillip Fousinette grovjobb till 3-3! Han jobbat stenhårt ner i sargen och gör en regelrätt tackling som bäddar till ”Mollas” 3-3 mål. Ge debutanten en match till!
  • KJ-Lundströms första tackling före 1-0 var riktigt sevärd! Otur bara att Hellgren i Asplöven skadade sig.
  • Efter den bragdsegern är Björklöven klara för playoff!
  • Till sist, vad hände med målvakterna i respektive lag? 80 i räddningsprocent totalt! Inte målvakternas afton helt enkelt med andra ord.