William Quist ” Det vore jävligt stort”

Din förra säsong förstördes till mestadels av en skada. Har du tränat något extra för att ”komma ikapp”?

 Inte tränat annorlunda på något sätt utan bara försökt att träna lite mer än tidigare somrar. 

Sommarträningen börjar ta slut. Ni går på is den 30:e juli. Hur har träningen gått för din del?

Det känns som jag har gjort det bra. Blivit starkare och uthålligare utanför isen så nu gäller det ju att försöka dra nytta av det på isen också.

De flesta känner nog till att du är stor spelare. Men denna säsong kommer du att få konkurrens av ”jätten” Mårs. Känns det skönt att få någon i din egen storlek att kunna konkurrera med?

Det känns grymt! Vi är ju ett ganska litet lag längdmässigt sett så det behövs en kille som Mårs som är stor och stark och som kan ta lite plats.

Innebandyn har ju varit en stor höjdpunkt för de flesta i laget på sommaren. Har du någon större talang med plastbollen?

Jag är väl helt ok. Det har trillat in några bollar bakom Petter.

Kontinuiteten är en stor del av Björklövens tänkande nuvarande och föregående säsonger. Vad tycker du om att ett lag bygger på kontinuitet?

Kontinuitet är allt känner jag. Vi hade en bra stomme förra året och att få jobba vidare med den i år spetsat med några bra värvningar så känns det väldigt spännande. 

Två nya killar har värvats till laget. Vad tycker du om de du har sätt hittills? Tycker du att det var några egenskaper som laget saknade förra säsongen?

Stefan har jag dålig koll på. Har däremot hört väldigt bra saker om honom. Mårs har jag sett och han kommer bidra mycket med det vi saknade förra året, rutin och stark framför målet. 

Alla hockeyfantaster vet lagets mål. Har du några speciella mål för kommande säsong?

Göra det bättre än förra säsongen. 

Din storlek har varit en attraktion för många Lövenfans. Vad finns det för och nackdelar med att vara en stor spelare?

Nackdelar är väl snabba vändningar och start och stopp. Fördelen är väl att det är svårt att få stopp på en när man väl fått upp farten.

Jag hörde att du brukar vara domare för småttingar. Vad har du för tips till de som drömmer om att bli bra hockeyspelare?

Som liten ska man bara ha kul och hålla på med så många sporter som möjligt sen gäller det att hela tiden vilja träna och utvecklas och om man vill bli hockeyspelare är det bara att ligga i och hela tiden tro på sig själv. Lite egoistisk måste man nog vara också. 

Tillsist vill du önska något till dina trogna Lövenfans?
 

Jag önskar att vi alla i april nästa år får stå och fira en allsvensk plats tillsammans i en fullsatt Umeå Arena. Det vore jävligt stort!

 

William Quist

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.