En djupare analys av det nyrekryterade tränarparet

Hans Wallson 

En Kiruna född tränare som hade ett par fina år i Skellefteå mellan 2013-2016. Blev ett guld och ett silver innan flyttlasset gick utomlands till NLA och laget ZSC Lion. 2018 lämnade han tränarposten och flyttade hem till Kiruna och Sverige. Nästan tre år har gått sen han lämnade ZSC Lion. Vad kan vi förvänta oss av honom? Det är lite upp till bevis! Är han en duktig matchtränare som kan vända matchbilder sent in i matcherna? Var det spelarmaterialet som var så pass bra under Marklund-tiden? Eller är han en duktig tränare oavsett trupp? Ska bli otroligt spännande vad han kan uträtta i de grön gula färgerna under säsongen. Kul med en sådan pass välmeriterat namn nu efter Jocke F. Kenttä ska ha stor eloge för att han hade is i magen och väntade till rätt namn dök upp. Välkommen Hans till de gröngula färgerna.

 

Robert Lahti 

Kommer också från Kiruna. Har tillbringat de senaste säsongerna i Kiruna AF som huvudtränare. Var där mellan åren 2017-2020. Hade tre bra år i Kiruna. skapade framgång med små medel. Vem minns inte gamle räven Kim Sunna? En stor Kirunaprofil! Robert känns lite som en Kimby light. En ung lovande tränare som har framtiden framför sig. En duktig taktiker som är tydlig och rak. Kan han ställa om till en högre liga  och att ska ha andrafiolen i båset istället för att ha huvudansvaret? Känns som en riktig joker som kommer att överraska oss fans. Känner vi Kenttä rätt har han tittat på video och ringt ett antal samtal innan Per bestämde sig. Ska bli kul och se vad han kan göra med bättre spelare. Jag tror att Lahtis trollspö kommer bli till en show under nästa säsong! Välkommen Robert till björkarnas stad!

 

Kort kommentar

Riktigt spännande rekrytering av Per. Två tränare ingen trodde skulle stå i lövens bås nästa säsong. Jag tror vi kommer bli positivt överraskade av Wallson och Lahti. Känns som en bra mix som kommer kunna göra underverk och skapa en bra grupp. Tror det blir lite likt Jocke och Kimby. En yngre och en mer erfaren tränare. Fina lovord från hockey sverige. Känns grymt. Ska bli kul och se vad de kan trolla fram under säsongens gång. Vi syns i A3.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.