Underbara Dorotea


Jag har haft äran att få bo i Dorotea i snart 20 av mina värdefulla 37 år. I sommar har jag varit ute ganska mycket i Dorotea Kommun. Annars brukar jag planera in sommaren så att man far & flänger runt halva riket men i sommar skulle jag ta det lugnt. Jag tog och paddlade kanot med 2 av mina barn. Startade vid Åbron och paddlade hela vägen till Badarholmen i Avaträsk. Trippen tog nära 5 h så på den tiden han jag fundera en del. Vilket härligt samhälle Dorotea är. På 5 min hinner jag till allt som jag finner intressant här i livet. 1,5 min till Skidspåret & fotbollsplan. 5 min till slalombacken, 5 min till sjön, 2 min till bärplockning. 4,2 min med cykel till MB & sporthall. 4 min med cykel till jobbet. På 15 min har jag hunnit hyra en kanot och hoppat i ån för att paddla iväg mot Avaträsk. Det finns säkert många fler exempel som jag inte tänker på som är tillgängligt för oss här i Dorotea inom väldigt kort tid. Jag har plockat mycket bär i sommar. Hjortron, blåbär, vinbär, hallon & smultron. Det är härligt att kunna leva med naturen och nyttja den. Jag har lite planer inför nästa sommar om att göra en aktivitet här så att fler får uppleva enkelheten i att bo i Dorotea. Den som lever får se. Lev & må!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.