Möjligt!

Förra gång skrev jag "mina tankar" och jag fick några kommentra från er. Jag tycker att det är bra, man kan skriva kommentarer om vad man tycker!

Alla personer säger att vi vill ha praktik eller ett jobb. Jag håller med men man får inte praktik eller jobba att man sitter hemma och man säger att det finns inte praktikplats eller job här. Jag hörde det flera gånger här. Arbetsgivare knackar inte på dörren och säger att det finns praktikplats eller jobb. Jag tycker att det är inge bra. Det är möjligt att man kan ringa och fråga eller man går direkt dit och frågar eller man kan leta i tidingen. Man kan kontakta AF och man kan få hjälp. Jag tycker att det är bättre.

Det är inte lätt, man hittar praktikplats. Det har problem hela världen, så är det. Man försöker alltid och kämpa och modernisera sig. Jag tycker, när man gör praktik kan man visa sin kunkap och man kan lära sig nytt och man kan få erfarenhet. Arbetsgivare vet också ,här det är den person annars arbetsgivare vet inte. Jag tycker att det är bra tillfälle.

Praktiken är det första steg och man kan få ett job men det tar tid. Om man har tur får man jobba fort. Det tycker jag. När man gör praktik kan man träffa nya personer och man känner varandra och man kan kanske få en bra vänskap. Många personer tycker att praktik är det dåligt och man får inte lön. Jag tycker ,om man vill jobba gör man praktik och utveckla sig,det är bäst. eller hur????? Det är viktigt, man är intressad att göra praktik eller jobba annars det blir dåligt i framtiden. Det är bra, man aktiverar och utvecklar sig.

Ha en bra dag!

 

En kommentar

  1. Lilian Holloway

    Härligt att läsa dina funderingar och åsikter. Att sitta hemma och gnälla över det som inte händer/sker, är inte bara i lilla Sorsele. Det finns en anledning till att vi människor förflyttar oss mellan olika ställen i livet. Ibland av fri vilja, men tyvärr oftast av tvång. Att kunna finna en plats där lugn och trygghet finns, kan vara livsavgörande i en människas liv.

    Jag vill inte råda, men varför inte försöka hitta praktikplatser utanför Sorsele by? Det finns en hel del möjligheter om man vågar lämna en trygg plats till en annan trygg plats.
    Hälsar Lilian från Ammarnäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.