Uppsagd=arbetslös

I måndags var det en glädjedag då Marcus, min yngste son, ringde och talade om att han klarat körkortet! Igår var det en sorgens dag då Niclas, min äldste son ringde och talade om att han blivit varslad på Volvo!
Vad ger man för tröst till en som haft fast anställning i flera år och helt plötsligt blir utan arbete??
Jag försöker ta fram min positiva sida och säga att jag kan förstå att det känns fruktansvärt att bli utan jobb men att allt kommer säkert att ordna sig….kanske inte under detta år och säkert inte i början av nästa heller men sedan tror jag att det kommer att vända! Och typ -’det finns inget dåligt som inte har något gott med sig…’!
Tur i oturen är ju att hans sambo har jobb och att dom har ett relativt billigt boende.

Jag tänker då på alla uppsagda (över 1000 pers på Volvo) som har nybyggda, dyra hus kanske t o m att båda har mist jobbet! Hur sjutton ska det bli för alla dom??? Vart är vi på väg?

Vi får bara hoppas att det vänder en vacker dag!

10 kommentarer

 1. Pelle P

  Nu är ju inte det 1000 som är uppsagda i Umeå, utan på flera orter.
  Se´n så undrar jag var du fått i från att alla har nybyggda, dyra hus som du skriver?

 2. Linus

  Jo, ur led är tiden. Jag som också är varslad försöker se det som en chans till förändring och nytänkande. Det är klart att ingen vill bli uppsagd, men det kanske är en möjlighet att göra det där man spånat om men aldrig kommit sig för?

  Kanske borde man dra till Aitelnas ett år eller så tills den värsta krisen blåst förbi…. ’Live off the land’ liksom 🙂 (Fast då skulle man väl aldrig kunna återanpassa sig till ett liv i stressig arbetsmiljö igen…)

  Lycka till Niclas, you can do it!

 3. Pelle P

  Nu drabbar det ju inte bara dom som ev. har hus, och inte enbart Umeå, utan fler orter, men visst är det tragiskt i sig det hela.
  Finns visst jobb i Västerås, men…
  Samtidigt så håller jag med, det får vi verkligen hoppas, att det vänder.

 4. Pelle P

  Citerar Littorin bara:
  ”Han får frågan var 670 familjer i Umeå ska flytta.”
  Så inte vet jag eg. vilken siffra som är rätt, trots att jag bor här, men hur som haver så är det trist, mycket trist.
  Vad jag reflekterade över, det var att det lät på bloggaren som att det är 1000 som har nybyggda dyra hus, från början, inget illa menat i mina kommentarer.
  Men:
  Jag håller också tummarna för att det ska vända för oss här uppe, & det snart.

 5. Nicke

  Ok, om du läser det hon skrev igen kanske du tolkar det som du resonerar i dina senare inlägg?

  Att citera Littorin var svårt att veta med tanke på att du ska kommentera bloggarens inlägg.

  Tycker bara att ditt första inlägg var förhastat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.