Tänk om djur kunde tala…..

….. så mycket enklare livet som djurägare skulle bli 🙂  eller inte….

Som jag tidigare har skrivit så har Bubblan en röd fleecoverall. I går när jag tog på henne den så satte hon sig ner, i vad jag såg som en protest och ville helt plötsligt inte gå ut – vilket iof inte är ovanligt för en whippet – men det såg precis ut som att hon skämdes för sin röda overall.  Jag vill ju bara inte att min lilla tjej ska frysa….

Så vad hade hon sagt om hon kunnat tala? Kanske hade det ingenting med overallen att göra – hon kanske bara inte ville gå ut, eller skavde overallen någonstans, eller satte hon sig ner bara för att…

Det är hemskt lätt att  förmänskliga sina djur och tro att dom tänker som oss trots att man vet att så inte är fallet. Men jag tror att även djur kan känna vissa känslor t.ex. glädje – sorg – ensamhet. Samtidigt som jag tror på dessa känslor säger mitt förnuft att dom inte riktigt känner det på samma sätt som oss… hade varit intressant att få veta!

Ja vi får väl se, sätter sig Bubblan ner nästa gång jag tar på henne den röda overallen måste jag ta ett seriöst snack med henne och hoppas att jag förstår vad hon försöker säga!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.