Underbara Quicken!

 Så här skrev min dotter om vår Quicken igår på hans födelsedag!

 

 Idag fyller min älskade hund Quicken 5 år. 

Quicken är familjens första hund och under hans 5 år har fler hundar kommit in i familjen men också hunnit lämna oss. 
Efter min olycka började jag gå ut och gå med Ewas (en vän till familjen) hundar. Hon har uppfödning på Whippets och hade då 7 hundar hemma. Quicken var då en liten valp och han brukade följa med mig hem för att träna på att vara borta från flocken. Och inte kort där efter bestämdes det att Quicken skulle bli min egen hund.
Han har nu varit i vår familj i snart 4,5 år och bara ett fåtal gånger har jag ångrat att han flyttade hem till oss.

Jag ska nu berätta om några av de gånger han inte varit lika älskad.

 

1 kg bomull. 
Min mamma jobbade tidigare på en stor ridskola och hade då möjlighet att ta med sig hundarna på jobbet. Dagen till ära hade hon köpt in 1 kg bomull för att använda för att tvätta såren om någon häst blev skadad. Hon ställde bomullen på kontoret och 20 minuter senare när hon kom tillbaka så ser hon att ALL bomullen låg utspridd över HELA hennes kontor. Vi hade då en annan hund som hete Kompis. Kompis som lägst in i hörnet under skrivbordet medan Quicken stod i mitten med bomull i hela munnen och mellan tassarna. 
 
2 påsar kol.
En annan gång hade mamma varit på ICA och handlat kol till grillen eftersom det var extra bra pris så köpte hon två påsar. Eftersom hon handlat så mycket så fick hundarna åka inne i bilen och påsarna i bagaget, vilket var ett misstag. För inne i bilen med hundarna hade hon nämligen kolpåsarna. Så när hon lämnar bilen i 10 minuter för att fixa en grej så hinner Quicken öppna och sprida ut kolen i HELA baksätet.
 
Jag har bakat en kaka älskling!
För inte så länge sen så var jag ute med hundarna en kväll, det var ganska mörkt när jag plötsligt ser/hör att Quicken spyr upp något. Jag ser att det är något stort men kan inte se vad. Jag går funderade hem men hinner glömma spyan innan jag kommit hem. Lite senare på kvällen så kommer min pojkvän till mig och frågar om jag sett en påse med en kaka i . Han hade nämligen bakat en hjärtformad sockerkaka till mig. Mamma kommer i  rummet och säger- Jag undrade just vad som varit i den tomma påsen jag hittade i min säng tidigare. Efter att ha satt ihop tom påse+spya+saknad kaka kunde vi lista ut att det var Quicken som ätit upp kakan. 

Brandfarlig hund
En natt vakade mamma av att något (quicken) hoppade upp i sängen med prassligt.  Det visade sig vara en förpackning med taco börd som hon lämnat på diskbänken. Hon tog brödet och gick tillbaka in i köket och såg då att Quicken hade sätt på ugnen när han hoppat upp på diskbänken. Detta var dock inte första gången men efter det har vi fått vara noga att sätta på "låsknappen" innan en olycka händer!
 
Ädelost och choklad
Han är en mästare på att hitta mat. har han tråkigt så hör man ofta hur han öppnar lådor i jakt på att något att äta. Han hoppar upp på diskbänken och hämtar mat. exempel på mat han hämtat är-CHOKLAD, kakor, bröd, ÄDELOST, kycklig, , köttbit och mer CHOKLAD. 
 

Förutom detta så är Quicken är väldigt "egen" hund. Han gör inget som han inte vill och kan ofta ses vandra omkring på egen hand. Det har hänt många gånger att han vandrat iväg och tappat bort oss, då har vi hittat honom sittande på bron hemma och sett ut som att det är vi som tappat bort honom. 
Men trots allt detta så är han min absoluta favorit!
 
Grattis på års dagen Quciken

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.