Snack mat & bar

Av , , 2 kommentarer 1

Man måste få säga att större skillnad på lunch och middag får man leta efter.

Lunchen är kanon! Då vi var där serverades mycket vällagad mat samt en riktig och förnuftig sallads buffé med kanske den snyggaste måltidsdryckdispensern som Umeå har att frambringa, måste vara Karin som fått sin vilja igenom – bra. Allt var varmt och maten kom utan dröjsmål. ( Bästa lunch haket än så länge )

Men så till det tråkigare..

Middagen: Köpta kycklingspett samt pommes, lite salsa , aioli , sallad , potatissallad, smör & bröd det var sån ca allt och detta till ett pris av 180 riksdaler. Jag hade inte sagt så mycket om priset om det inte vore för att i princip allt var köpt rakt ifrån hyllan. Inte ens ett försök att maskera det, det som var bra var det enda som var tillagat i huset och det var potatissalladen som om inte annat var tillpiffad i huset. Denvar kanon. Så varför inte göra mer. Jag vill så gärna kunna lyfta Snack till skyarna men det går liksom inte. Snälla ta efter eran egen lunch och lyft kvälls menyn till det samma!

 

Ser fram emot många fler besök i höst. 

Barn.

Av , , Bli först att kommentera 1

Hejsan !

 

Tänkte bara upplysa världen med att för ett tag sen så fick vi en liten kille på Umeå BB!

Så där av var det ett litet Blogg uppehåll som strax skall ordnas igen, har massa nya saker på lut i mat och dryck väg.

Bland annat av Modersmjälkersättning 😉 nje men jag har några andra godbitar på lager.Tex Snack mat och bar samt Rhodos Taormina samt  lite Vin godis för de som vill ha valuta för pengarna, lite recept skall komma med.

 

 

PS det är detta som är meningen med livet, en helt perfekt liten kille med 10 fingrar och 10 tår. Man kan inte fatta att man bara kan stirra på lilleman i timmar.

Potatis bakelse ( fantastisk )

Av , , Bli först att kommentera 5

Potatis bakelse.

Servera detta för pluspoäng till kött eller fisk, man kan även ändra örter efter till vilken rätt man tänkte sig den kvällen. Det funkar även kanon som vickning om man lägger på tunna skivor skinka eller rökt lax.

1 st smördegsrulle ( går att köpa på coop forum eller maxi och säkert fler ställen )

ca 100 g Färskost typ creme bounjour vitlök eller egen favoritsmak

Pressad potatis ca 500g kokt ( helst mandel potatis )

1 st påse riven Västerbottensost

Färsk basilika ( om man vill )

3 msk olivolja

Salt och peppar

 

Rulla ut smördegen , bred på färskosten samt 2/3 av Västerbottensosten, pressa potatisen ca 2-3 cm tjockt lager , lite hackade basilika över allt , lite salt och peppar, rulla sedan i hop allt till en rulle som en rulltårta och skär 3 cm tjocka skivor och lägg på en smord plåt. Pensla runt om samt på med olivoljan och strö resten av Västerbottensosten över "bullarna" 

In i ugnen på 175-200 grader tills de har fått fin färg.

Västerbottensost Pesto ( recept )

Av , , Bli först att kommentera 2

Grillade i dag och mecklade runt med lite Västerbottensost.

Hittade en påse riven VB ost som legat i frysen bortglömd, SKÄMS på mig !

1st röd chili

2 st vitlöksklyftor

1 påse riven Västerbottensost

1 påse eller mindre glasburk soltorkade tomater ( blötlagda, om det är torkade )

3 dl creme fraiche

3 dl gräddfil

2 tsk färsk pressad citron

salt och peppar

Mixa allt i en blender eller med en mixerstav. Servera med nachos eller som smör till bröd eller bara som tillbehör vid grillning.

 

Årets dryckes händelse i Sverige!

Av , , Bli först att kommentera 2

"Nästa auktion blir whiskyauktionen som kommer hållas den 1 december. Den 8 december går den Stora Dryckesauktionen av stapeln, och den 15 december avslutar vi året med den Lilla Dryckesauktionen. "

Måste bara ses! ( eller ses på nätet ) www.systembolaget.se

Det kommer massa godis ut på den. Rycktet säger att det kommer ut några lådor Ardbeg ( still young ) som kan vara trevliga på whiskyauktionen .

Och vad en källa säger ett par flarror Bollinger samt Armand de Brignac som är helt out standing. Så sitter ni på lite kapital att handla för så blir detta kanske era älsklingar. Absolut värt att hålla koll på.

Hoppas hoppas bara att rycktet stämmer. Då kommer jag att sitta fast spikad vid datorn och buda.

 

Återkommer om det blir något nytt i hyllan.

Lammrostbiff med rostade rotsaker och getostcremé

Av , , Bli först att kommentera 2

Godis!

Recept för en:

180-200g lammrostbiff

Palsternacka ca 25g

Rödbetor ca 25g ( Färska )

Morot ca 25g

Mandel potatis ca 25 g eller 4-6 st

Vitlök 2 klyftor

Getost 25g

Creme fraish 1dl

Salt och peppar efter smak.

Olja ca 1 msk ( värmetålig olja)

Grilla rostbiffen på hög värme i en grillpanna eller på grillen, in i ugnen på ca 125 grader i ca 10 minuter eller tills man ser att köttsaften är klar, låt  svalna i rumstemperatur, till ljummen.

Skala rotfrukterna och dela i 2x2x2 cm stora bitar och lägg i en ugnsform som är smord med olja.( Mandel potatisen behöver ej skalas bara tvättas)

Lägg även i vitlöksklyftorna hela, samt salta och peppra efter behag. Men använd mer salt än ni tror. Rotfrukterna behöver ganska mycket utan att bli för salta. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter eller tills de känns klara, använd en sticka att känna med eller gaffel. Vänd rotfrukterna EN gång i halvtid. För många vändningar, då rostas rotsakerna inte och om man inte vänder så kan de brännas.

Cremé: Kantskär osten om den har som chevre ett lager "mögel" ( den skall ha det ) och smula den i en bytta blanda i cremé fraishen salta och peppra samt blanda den noga eller vispa snabbt.

Servering: skiva rostbiffen tunt och lägg på en bädd av rotsaker toppa med cremén, rotsakerna skall vara varma och rostbiffen ljummen.

Allt detta bör intas tillsammans med en Petit Chablis tex som finns från runt hundringen i fantastisk kvalitet.

Dessertvin med klass för en billig peng.

Av , , Bli först att kommentera 2

Domaine Pouderoux Grande Réserve 2003 

Nummer: 8413 På bolaget. Bara 119 kr för 500 ml

Fantastiskt till en dessert med mörk choklad eller tryfflar. Detta är ett mycket prisvärt dessert vin som är kryddigt och en god sötma som gifter sig med choklad på ett utsökt sätt. Ja ja jag vet att det låter som kvalificerat BS men man blir bara så till sig .

 

Ut och handla och bjud sambon eller frun eller mannen på en choklad dessert med vin! Varför inte ett par tryfflar från choklad butiken i Viktoria gallerian…

 

Återkommer med choklad tror jag .