Gator & parker – skämmes ta me f…….

Jag har tigit ett bra tag nu men det betyder inte att mitt mission är slutfört. Kylan och därmed utebliven nederbörd har inneburit ett toppenfint cykelföre i Umeå. Visst blir det lite kallt om näsan, men man tar sej fram utan psykbryt och risk för hjärtinfarkt.

Min cykelväg till jobbet går från Marieberg, via ÖK och sen mot Storgatan. För varje år som går funderar jag allt mer ofta på att ställa bort min "vintercykel". Men, tjurskallig som jag är så kämpar jag fortfarande. Det ger mej min vardagsmotion och jag hjälper till att hålla miljön lite renare.

Jag håller mej informerad via kommunens hemsida gällande plogning och andra aktiviteter. Kartan över prioriterade vägar är inte den enklaste att tolka då den är i miniformat, typ myrvagar, men jag har kommit fram till att mina vägar ej är prio 1.

Jag har 2 alt. när jag lämnar hemmet på morgonen. Björnvägens cykelbana eller den mellan Mariedal och Bräntberget. Ingen av vägarna är prio 1 och ibland är Björnvägen plogad, inte alltid. Ibland är det 2:a alt. plogat men bara ibland.

Ö. Kyrkogatan är ju tyvärr ingen prioväg men efter att ha studsat nedför på en taskigt plogad väg till jobbet var min övertygelse att den skulle vara plogad inför hemfärden. Så var inte fallet och egentligen blev jag inte speciellt förvånad om jag ska vara ärlig.

Väl uppe vid Margots tuttar gäller det då att välja rätt alternativ för vidare färd hemmåt. Björnvägen eller den andra? Idag valde jag fel väg så det var bara att studsa och slira vidare.

Ovanstående bilder är fotade vid 16.30 tiden tisd. 5 februari. Svettig och förbannad kommer jag hem och kollar in Gator och parkers hemsida. Informationen där säger att idag 5/2 sker plogning av samtliga gator och GC-vägar. OKEJ!! VAD HÄNDE??

Visst, det har snöat max 2 dm snö sista dygnet. Kallsnö, lätt och fin. Borde inte innebära några större trafikproblem på våra bilvägar. ALLTSÅ INGEN KLASS 2 VARNING iaf!      

Umeå Kommun genom Holmlund har önskat flera vintercyklister i Umeå. Ni har i en artikel under vintern skrivit om ett ökat antal singel/cykel-olyckor i Umeå. Vad tror ni dom beror på? Dåligt underhållna cykelvägar!! Rätta mej om jag har fel!

Min frustration och ilska över er nonchalans finner inga gränser!! 

Slutar där jag började – SKÄMMES TA ME FAN 🙁 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.