Veckoblogg för v 52 – 2013

dec-2013-2aa

MÅNDAG: Dåligt med motion, kraftigt motstånd för mig att komma igång med dagliga promenader. En del av mig säger till att jag skall gå ut och gå, medan den andra delen säger att jag skall stanna inne. Men det blev en liten runda då jag hämtade tidningen i alla fall. Gjorde köttbullar och griljerat skinkan. Och vi provsmakade den till middag, den hade kunde smakat lite mera tycker jag. Handlade hos Karin på eftermiddagen. Inger ringde och det blev jag glad över. Kvällen blev framför tv:n.

TISDAG: Det blev en kort runda då jag hämtade tidningen. Gjorde en kålrotslåda sedan vi ätit frukost. Lovisa och Tommy ringde efter lunch. Man saknade både honom, Lovisa, Mia och Marcus. Vi firade julen hos oss med Anna, Mia och Linn. Och som vanligt så äter man för mycket av det som är onyttigt. Vi avslutade med risalamalta och Ulrikas päron, After Eight och grädde. Regnet slog mot rutorna och det var nästan 3 grader varmt ute. Diket vid Ulrikas hus hade svämmat över, det brukar göra det på våren och inte på julafton. Mina tankar brukar alltid gå till alla barn och kvinnor som har ett helv…. Julhelgen. Det är tyvärr många som får sitta mellan, bara för att de vuxna ska ha sin alkohol på en gång man skall ha lite fest. Tänker på barnen som ser fram emot julen och så får de kanske sitta där med ont i magen och vara rädda i stället. Tänk om ALLA kunde hålla sig nyktra en helg om året i alla fall, då var det många som slapp vara rädda och olyckliga denna helg.

ONSDAG: Vi hade riktig sovmorgon, ingen klocka ringde och vi vaknade strax efter nio. Men jag hade sovit dåligt under natten, fick ligga vaken ett bra tag, så det var väl därför jag sov så pass länge. Var inte ute på hela dagen. Men Kjell var ute och försökte sanda en sträng, fast det var ganska onödigt då han har lite sand kvar. För på kvällen regnade det igen och sanden regnade bort. Var mätt och stinn hela dagen, men så äter man en massa godis och onyttigt också. Skulle behöva komma in i sundare vanor, hur det nu skall gå till det vet jag inte.

TORSDAG: Ännu längre sovmorgon, 09:30 och det är alldeles för länge. Var en lat dag, vi var och hämtade tipslappar till Kjell sedan vi ätit lunch. Sen blev det en del tv och stickande för min del innan vi skulle äta rester. Är så less på julmaten och rester. Stort motstånd i min kropp för att motionera, men till slut så tvingade jag mig upp på övervåningen. Så det blev 1 mil cykel och 8 min med styrketräning på våra rep. Och jag fick mycket hög puls, har släppt iväg det för långt nu, konditionen är noll och vikten är alldeles för hög av allt godis ätande. Men det är svårt att låta bli det som är gott, då man inte har någon karaktär.

FREDAG: Fortfarande milt ute och var ordentligt dimmigt och disigt under eftermiddagen. Så man fick känslan av att det aldrig var ljust på hela dagen. Vi var och bytte batteri i Kjells klocka, den har gått sakta någon dag och nu var den helt stilla. Passade på att lösa ut två tipsvinster från andels tipset i december hela 3 kronor, 1 + 2 kr i vinst. Synd att det inte kan bli vinst med några nollor också. Gick en liten sväng på morgonen och vid lunch, så jag fick lite luft i lungorna också. Kvällen blev framför tv:n, fredagar är min tv kväll.

LÖRDAG: Flera plusgrader och då jag gick en liten sväng vid hämtning av tidningen så var det 3,2+ och blåste en del. Så man visste att halkan skulle komma tillbaka. Hade kommit lite blöt snö under fredags kvällen så det var bra väglag för gång efter vår väg. Men då vi for till affären, så visade det sig att den stora vägen var som en isbana. Så det blev ingen tur till Bjurholm för att hämta mitt andelstips. Då vi inte har de bästa dubbdäcken så vägrade jag att åka längre än till affären. Men Ulrika jobbade, så kunde hon hämta min tipslapp. Diket runt gården och ner över Ulrika såg ut som på våren med en massa rinnande vatten. Inte kunde man tro att det var den 28 december då man tittade ut, omkring 3-4 plus hela dagen. Var ute en liten sväng på eftermiddagen, det höll på att vara riktigt halt också efter vår lilla väg. Man fick hitta spår där inte bilar kört, där gick det bättre att gå. Nu vill man ha vinter, ½ meter snö på några dygn och så några grader kallt. Då är det bra väglag för både bilar och folk. Såg på skidåkningen men tyvärr så gick det inte bra för min Norrman, Nordhug alltså. Men jag hoppas han kommer igen till OS, annars är det inte lönt att titta på skidåkningen då.

SÖNDAG: Sovmorgon som vanligt då det är söndag. Tur man har snälla grannar som kom och strödde ut lite sand på gården, så det går att gå lite säkrare om man ska till garaget. Utan sand så har det varit stor risk för benbrott. Eftersom jag inte behöver skotta, så kan jag önska ½ meter snö på ett par dagar. Då vore det bättre för både för bilar och folk om det blev riktigt snöföre. Och då man tittar ut och ser den gröna åkern så känns det verkligen inte som den 29 december. Har varit lat hela dagen, sett på skidor. Men det gick inget bra för Petter denna gång heller. Kjell var nöjd med den som segrade, visst är det roligt om det går bra för svenskarna också. Men jag håller i alla fall på Petter, även om jag är svensk. Har inte skaffat någon norsk bordsflagga ännu, men det är en bit kvar till OS så jag hinner skaffa en. Får hoppas att nästa vecka och början av det nya året blir bättre när det gäller vädret. Och att jag får bort motståndet för att gå ut och röra på mig. Just nu är motståndet väldigt stort mot vad förståndet är. För jag vet att man mår bättre att röra på sig, än bara sitta och hänga.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.