Veckoblogg för v 3 – 2014

blogg-3-2014

MÅNDAG: Vinterkylan har kommit, var kring -19 grader då jag hämtade tidningen och gick en kortare sväng. Var inte ute så mycket under dagen, bara kortare sväng då jag hämtade posten. Solen lyste fint uppe i byn som vi säger, här nere efter älven får vi vänta någon vecka till innan solen skiner in i köket. På kvällen blev det en hel del tv, såg bl.a. idrottsgalan. Vi röstade på Johan Olsson då det gällde Jerringpriset, men tyvärr blev det inte så.

TISDAG: Jag var uppe före sju i morse, skulle vara hos tandhygienisten klockan åtta. Men det är inte billigt, över 700 kronor för den knappa timmen jag var där. Men det är mindre ont nu så jag tyckte det gick bra denna gång. Och så blev det en tur till Bjurholm även på eftermiddagen, då var det vårdcentralen på samtal. Så det blev en del bilåkning under dagen, hann gå lite också så jag får vara nöjd med motionen i alla fall. Men gå fort är nog inte så vettigt då det är kallt, det fick jag känna på idag. På kvällen började ett favorit program ”bygglov”, det tänker jag inte missa under säsongen.

ONSDAG: Det var kallt hela dagen, var kring 20-21 minus hela tiden. Blev en normal tur då jag hämtade tidningen. Men sedan vi ätit frukost blev det en Spike tur, fast det är inget Spike väder. Det blev en tur i alla fall, även om han inte ville gå ut i kylan. Men det blev bara korta vägen till postlådan vid lunch. Var inte något väder jag ville vara ute i för länge. Har varit en mulen dag inombords, tur Marcus ringde och pratade en stund med farmor. Han har verkligen hjärtat på rätta stället den killen.

TORSDAG: Var uppe lite tidigare än normalt. Kjell skulle fara på SM i Umeå med Sture. Och blev bjudna på lunch av Holmen. Jag gick en liten sväng då jag var ute med soptunnan och även en kort tur då jag hämtade posten. Har varit mindre kallt under dagen, så man blir inte lika tät i luftvägarna då man rör på sig. Men på kvällen blev det kallare och snöade lite lätt, men det blev inte många millimeter och det är bara pudersnö som kommer. Passade på att städade lite bland gamla tidningar mm. Klippte ut lite recept från Allers också och klistrade in i min bok. På kvällen slappade jag i soffan framför tv:n

FREDAG: Normal tid då man gick upp. Blev en liten sväng då jag hämtade tidningen och normala vägen då jag hämtade posten för det var skidåkning och jag ville se slutet på damstafetten. Då den var klar for vi till Bjurholm, jag skulle på apoteket men det var sådan kö där så jag vände i dörren. Var in till Konsum för att handla lite som Karin inte har. Strax före kvällsfikat så tvingade jag mig upp till köket och rörde på mig lite. Det blev lite motionscykel och lite styrketräning. Sen blev det tv resten av kvällen, det var flera bra program jag inte vill missa på kanal 1.

LÖRDAG: Blev en liten sväng då jag hämtade tidningen, var bara kring 13 minus och det snöade lite också. Men kändes betydligt kallare, man är inte van vid kylan. Då vi ätit frukost blev det handling hos Karin. Såg en del skidor, såg hela herrarnas 15 km. Synd att Rickardsson räknade fel på varven, men man måste hålla reda på det om man skall åka flera varv. De beställda sockorna blev hämtade, 2 vuxna och 1 barn. På eftermiddagen upptäckte vi att det var något som inte stämde med värme pumpen. Panik, man vill inte den skall gå sönder då det börjar närma sig 20 minus och det är helg. Kjell ringde installatören och fick igång den igen. Inger ringde, så det blev en pratstund med henne också idag. På kvällen blev det kanal 4 och ”Det stora äventyret”, håller på Wassberg och lite på Per också.

SÖNDAG: Kallt ute och man ville inte vara ute en sådan här dag. Har varit kring 24-28 grader hela dagen. Jag skall testa 5:2 dieten och började med en soppdag. Det gick bra halva dagen, men från middagen var jag gör hungrig. Blev att dricka mera vatten än vanligt. Mycket tv under dagen, både skidskytte och från SM i Umeå. Frusen nu på kvällssidan, men det är kanske inte så konstigt då man inte skall äta mera än 500 kcal under hela dagen. Men jag tror denna kost kan passa mig. Roligt att testa i alla fall, jag behöver en kick för att komma igång med vikten. Men jag tror inte man skall lägga in så mycket motion en dag då man skall äta lite. Jag tänker inte göra det från början i alla fall. Kvällen tänker jag tillbringa i soffan intill elementet, behöver lite värme från det känns det som. Och kanske det är lite mildare, så man kan vara ute igen.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.