Veckoblogg för v 2 – 2014

blogg-2-2014

MÅNDAG: Grått ute och var inne hela dagen, en verklig inne dag. Kände inte för att gå ut alls. Såg lite tv under kvällen, men glömde bort ”Det okända”, kom inte ihåg att det var måndag. Man blir väldigt osäker på veckodagarna tycker jag. Men förhoppningsvis så blir det lättare att hålla reda på veckodagarna när helgerna är slut.

TISDAG: Gick min tidningsrunda på morgonen, sen blev det bara den kortare vägen då jag hämtade posten. Flera plusgrader hela dagen och dikena var fulla med vatten. Ringde till sonen och då man hör hur sjukvården fungerar så blir man rädd. Vi verkar ha en bättre sjukvård här i Bjurholm, än Göteborg i alla fall. På kvällen blev det att dra i våra remmar och cykla 1 mil, så jag fick ihop mina minuter i alla fall.

ONSDAG: Grått och trist som vanligt och flera plusgrader. Det blev ishalka igen och gå utan broddar ska man inte göra om man slipper. Det blev bara en kortare sväng då jag hämtade tidningen och den normala vägen då jag hämtade posten. Fick kaktus skott av en syster och även skott av Agave som jag planterade i jorden. Kaktusarna får stå i vatten tills de fått rötter. Var lämpligt att skicka skott då vi har höst temperatur, var ingen risk att de skulle frysa i alla fall. Hade tänkt baka på kvällen, men upptäckte att det var för lite mjölk hemma. Så jag fick skippa min bak kväll.

TORSDAG: Det blev en liten sväng då jag hämtade tidningen. En jobbig dag, vi skulle till Umeå och det är alltid en pers för mig. Trafiken, gator mm gör att jag avskyr att åka dit. Men det var lite trafik och vi hittade bra på en gång. Ärendet tog inte så lång tid heller som jag räknat med, så jag kom hem med livet i behåll. Systern jag fick kaktusarna av ringde och det är inte så ofta vi pratas vid i telefon så det blev ett långt samtal. Kjell tog tid 1 timme och 20 minuter, men han har längre rekord än mig i telefon. Men det var roligt att prata med henne. På kvällen började det bli lite kyligare, kändes bra att det började vara vinter temperatur.

FREDAG: Det börjar kännas som vinter, kring 9- grader då jag hämtade tidningen och det var kring 11-12 minus mitt på dagen. Var och gick med Spike 2 gånger, men det är inte direkt Spike väder. Han har extra bråttom hem till stugvärmen sedan han gjort från sig. Och på eftermiddagen ville han inte alls gå ut. Men det blev en kortis i alla fall för honom. Nu är man inte van kylan, så det känns extra kallt fast då det blåser också då blir det kallare. Det snöade lite till och från under dagen, men då det är kall snö så ser man inte isen och man halkar lättare. Inger ringde och man fick prata bort en stund. Jag passade på att frosta av frysen nu på kvällen, för det lilla som fanns där fick stå ute under natten.

LÖRDAG: Kring 12-13 minus grader mest hela dagen. Vi var och handlade på förmiddagen och så löste jag ut mitt snus på hink. Det blir ca 14 kr/dosan då man köper från swedsnus.nu. Då vi ätit lunch så började jag baka, storbakade. Och strax efter 16 var jag klar, då hade jag bakat 52 mjukkakor med två olika recept och 18 stycken av mina egna matbrödsbullar. Så frysen blev ganska full av färskt matbröd. Tillbringade kvällen framför tv:n, både satt och låg och tittade.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge. Och jag har tillbringat den mesta tiden i soffan, antingen liggande eller sittande. Har haft ont i hela över kroppen så det var inget som bet på mig. Ingen motion alls denna dag. Såg både skidskytte, slalom och sprint stafetten. Det var på utförsåkningen svenskarna gjorde bäst ifrån sig. Marcus ringde, han var strax ovanför Uppsala då han ringde, han hade skjutsat en kompis till Stockholm så det blir oroligt innan han är hemma. Att sitta och köra själv i kanske dåligt väglag då han kommer uppöver är nog inte så bra. Men jag håller tummarna att han kommer hem lyckligt. Satt och tittade på kort från 2012 och det var ordentligt med snö i början av januari då. Är bra då man tar kort och kan gå tillbaka, för man kommer aldrig ihåg hur det såg ut år från år.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.