Veckoblogg för v 3 – 2014

Av , , Bli först att kommentera 7

blogg-3-2014

MÅNDAG: Vinterkylan har kommit, var kring -19 grader då jag hämtade tidningen och gick en kortare sväng. Var inte ute så mycket under dagen, bara kortare sväng då jag hämtade posten. Solen lyste fint uppe i byn som vi säger, här nere efter älven får vi vänta någon vecka till innan solen skiner in i köket. På kvällen blev det en hel del tv, såg bl.a. idrottsgalan. Vi röstade på Johan Olsson då det gällde Jerringpriset, men tyvärr blev det inte så.

TISDAG: Jag var uppe före sju i morse, skulle vara hos tandhygienisten klockan åtta. Men det är inte billigt, över 700 kronor för den knappa timmen jag var där. Men det är mindre ont nu så jag tyckte det gick bra denna gång. Och så blev det en tur till Bjurholm även på eftermiddagen, då var det vårdcentralen på samtal. Så det blev en del bilåkning under dagen, hann gå lite också så jag får vara nöjd med motionen i alla fall. Men gå fort är nog inte så vettigt då det är kallt, det fick jag känna på idag. På kvällen började ett favorit program ”bygglov”, det tänker jag inte missa under säsongen.

ONSDAG: Det var kallt hela dagen, var kring 20-21 minus hela tiden. Blev en normal tur då jag hämtade tidningen. Men sedan vi ätit frukost blev det en Spike tur, fast det är inget Spike väder. Det blev en tur i alla fall, även om han inte ville gå ut i kylan. Men det blev bara korta vägen till postlådan vid lunch. Var inte något väder jag ville vara ute i för länge. Har varit en mulen dag inombords, tur Marcus ringde och pratade en stund med farmor. Han har verkligen hjärtat på rätta stället den killen.

TORSDAG: Var uppe lite tidigare än normalt. Kjell skulle fara på SM i Umeå med Sture. Och blev bjudna på lunch av Holmen. Jag gick en liten sväng då jag var ute med soptunnan och även en kort tur då jag hämtade posten. Har varit mindre kallt under dagen, så man blir inte lika tät i luftvägarna då man rör på sig. Men på kvällen blev det kallare och snöade lite lätt, men det blev inte många millimeter och det är bara pudersnö som kommer. Passade på att städade lite bland gamla tidningar mm. Klippte ut lite recept från Allers också och klistrade in i min bok. På kvällen slappade jag i soffan framför tv:n

FREDAG: Normal tid då man gick upp. Blev en liten sväng då jag hämtade tidningen och normala vägen då jag hämtade posten för det var skidåkning och jag ville se slutet på damstafetten. Då den var klar for vi till Bjurholm, jag skulle på apoteket men det var sådan kö där så jag vände i dörren. Var in till Konsum för att handla lite som Karin inte har. Strax före kvällsfikat så tvingade jag mig upp till köket och rörde på mig lite. Det blev lite motionscykel och lite styrketräning. Sen blev det tv resten av kvällen, det var flera bra program jag inte vill missa på kanal 1.

LÖRDAG: Blev en liten sväng då jag hämtade tidningen, var bara kring 13 minus och det snöade lite också. Men kändes betydligt kallare, man är inte van vid kylan. Då vi ätit frukost blev det handling hos Karin. Såg en del skidor, såg hela herrarnas 15 km. Synd att Rickardsson räknade fel på varven, men man måste hålla reda på det om man skall åka flera varv. De beställda sockorna blev hämtade, 2 vuxna och 1 barn. På eftermiddagen upptäckte vi att det var något som inte stämde med värme pumpen. Panik, man vill inte den skall gå sönder då det börjar närma sig 20 minus och det är helg. Kjell ringde installatören och fick igång den igen. Inger ringde, så det blev en pratstund med henne också idag. På kvällen blev det kanal 4 och ”Det stora äventyret”, håller på Wassberg och lite på Per också.

SÖNDAG: Kallt ute och man ville inte vara ute en sådan här dag. Har varit kring 24-28 grader hela dagen. Jag skall testa 5:2 dieten och började med en soppdag. Det gick bra halva dagen, men från middagen var jag gör hungrig. Blev att dricka mera vatten än vanligt. Mycket tv under dagen, både skidskytte och från SM i Umeå. Frusen nu på kvällssidan, men det är kanske inte så konstigt då man inte skall äta mera än 500 kcal under hela dagen. Men jag tror denna kost kan passa mig. Roligt att testa i alla fall, jag behöver en kick för att komma igång med vikten. Men jag tror inte man skall lägga in så mycket motion en dag då man skall äta lite. Jag tänker inte göra det från början i alla fall. Kvällen tänker jag tillbringa i soffan intill elementet, behöver lite värme från det känns det som. Och kanske det är lite mildare, så man kan vara ute igen.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 2 – 2014

Av , , Bli först att kommentera 5

blogg-2-2014

MÅNDAG: Grått ute och var inne hela dagen, en verklig inne dag. Kände inte för att gå ut alls. Såg lite tv under kvällen, men glömde bort ”Det okända”, kom inte ihåg att det var måndag. Man blir väldigt osäker på veckodagarna tycker jag. Men förhoppningsvis så blir det lättare att hålla reda på veckodagarna när helgerna är slut.

TISDAG: Gick min tidningsrunda på morgonen, sen blev det bara den kortare vägen då jag hämtade posten. Flera plusgrader hela dagen och dikena var fulla med vatten. Ringde till sonen och då man hör hur sjukvården fungerar så blir man rädd. Vi verkar ha en bättre sjukvård här i Bjurholm, än Göteborg i alla fall. På kvällen blev det att dra i våra remmar och cykla 1 mil, så jag fick ihop mina minuter i alla fall.

ONSDAG: Grått och trist som vanligt och flera plusgrader. Det blev ishalka igen och gå utan broddar ska man inte göra om man slipper. Det blev bara en kortare sväng då jag hämtade tidningen och den normala vägen då jag hämtade posten. Fick kaktus skott av en syster och även skott av Agave som jag planterade i jorden. Kaktusarna får stå i vatten tills de fått rötter. Var lämpligt att skicka skott då vi har höst temperatur, var ingen risk att de skulle frysa i alla fall. Hade tänkt baka på kvällen, men upptäckte att det var för lite mjölk hemma. Så jag fick skippa min bak kväll.

TORSDAG: Det blev en liten sväng då jag hämtade tidningen. En jobbig dag, vi skulle till Umeå och det är alltid en pers för mig. Trafiken, gator mm gör att jag avskyr att åka dit. Men det var lite trafik och vi hittade bra på en gång. Ärendet tog inte så lång tid heller som jag räknat med, så jag kom hem med livet i behåll. Systern jag fick kaktusarna av ringde och det är inte så ofta vi pratas vid i telefon så det blev ett långt samtal. Kjell tog tid 1 timme och 20 minuter, men han har längre rekord än mig i telefon. Men det var roligt att prata med henne. På kvällen började det bli lite kyligare, kändes bra att det började vara vinter temperatur.

FREDAG: Det börjar kännas som vinter, kring 9- grader då jag hämtade tidningen och det var kring 11-12 minus mitt på dagen. Var och gick med Spike 2 gånger, men det är inte direkt Spike väder. Han har extra bråttom hem till stugvärmen sedan han gjort från sig. Och på eftermiddagen ville han inte alls gå ut. Men det blev en kortis i alla fall för honom. Nu är man inte van kylan, så det känns extra kallt fast då det blåser också då blir det kallare. Det snöade lite till och från under dagen, men då det är kall snö så ser man inte isen och man halkar lättare. Inger ringde och man fick prata bort en stund. Jag passade på att frosta av frysen nu på kvällen, för det lilla som fanns där fick stå ute under natten.

LÖRDAG: Kring 12-13 minus grader mest hela dagen. Vi var och handlade på förmiddagen och så löste jag ut mitt snus på hink. Det blir ca 14 kr/dosan då man köper från swedsnus.nu. Då vi ätit lunch så började jag baka, storbakade. Och strax efter 16 var jag klar, då hade jag bakat 52 mjukkakor med två olika recept och 18 stycken av mina egna matbrödsbullar. Så frysen blev ganska full av färskt matbröd. Tillbringade kvällen framför tv:n, både satt och låg och tittade.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge. Och jag har tillbringat den mesta tiden i soffan, antingen liggande eller sittande. Har haft ont i hela över kroppen så det var inget som bet på mig. Ingen motion alls denna dag. Såg både skidskytte, slalom och sprint stafetten. Det var på utförsåkningen svenskarna gjorde bäst ifrån sig. Marcus ringde, han var strax ovanför Uppsala då han ringde, han hade skjutsat en kompis till Stockholm så det blir oroligt innan han är hemma. Att sitta och köra själv i kanske dåligt väglag då han kommer uppöver är nog inte så bra. Men jag håller tummarna att han kommer hem lyckligt. Satt och tittade på kort från 2012 och det var ordentligt med snö i början av januari då. Är bra då man tar kort och kan gå tillbaka, för man kommer aldrig ihåg hur det såg ut år från år.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 1 – 2014

Av , , Bli först att kommentera 3

blogg-1-2014

MÅNDAG: Fortfarande höst, men lite kallare denna dag. Var lat och trött hela dagen. Blev en sväng då jag hämtade tidningen och även posten. Men det skulle ha behövts minst 15 minuter till med motion. Såg en hel del tv under dagen och kvällen. Inger ringde och vi pratade länge och det blev ett trevligt avbrott denna dag.

TISDAG: Sista dagen på 2013 blev lite varmare igen, det kom lite snö under natten så det var riktigt bra på gården och vägen. För det rimmade på isen föregående kväll då det var kallare. Men då vi åkte från Bjurholm på förmiddagen var det plusgrader igen. Är inget bra väder alls och på kvällen var det 2 + grader och man hörde hur det regnade ute. Vi åt smörgåstårta på kvällen, det blev lämpligt avslut på 2013, när det gäller kvällsfikat.

ONSDAG: Det blev en liten sovmorgon till ca halv nio. Vaknade till en mulen och trist dag, kring noll grader. Men jag började sunt i alla fall, en promenad med Kjell på förmiddagen är en bra början på ett nytt år och en ny dag. Jag har tur som har en man som Kjell. Han ser att min ork och lust för motion inte är den bästa och att vikten går åt fel håll. Och han säger inget om det, utan följer med mig ut på en långpromenad fast han avskyr att gå. Nu fick jag lära mig en ny tur och den tog oss 52 minuter. Men det var bra temperatur för en lång promenad. Till lunch blev det smörgåstårta, men jag hade nog gjort av med en hel del under promenaden. Såg en del tv under dagen, bl.a. skidor. Men det gick inte så bra i skidåkning för Petter denna dag heller tyvärr.

TORSDAG: 2,6+ grader då jag hämtade tidningen och regnade, inte är det någon vinter. För det är mera höstväder, vi får väl snön till våren istället. Och halka kom tillbaka igen, både för bilar och folk. Jag drog ner soptunnan tidigt på förmiddagen, innan det blev för halt. Gick lite under dagen, men det kändes i benen efter långpromenaden. Vattnet rinner i diket då det regnar och det är så mycket vatten i det så det rinner över vägen vid Ulrika, det gör så på våren. På kvällen blev det revy i Bjurholm med mycket god mat och många olika sorter att välja på, det var även mycket att välja mellan till efterrätten. Då vi åkte till Bjurholm hade sandbilen varit ute, men då vi åkte hem så hade det mesta av sanden regnat bort. Så det var inget roligt alls att åka bil, men vi kom hem hela i alla fall.

FREDAG: Regnade då jag hämtade tidningen och fortsatte med det till och från hela dagen. En riktig höstdag, mulet, regnigt och mörkt ute. Och vattnet det porlade i diket ovanför isen som är där. Blev lite med promenader under dagen, man vill inte riskera ben och armar. För även med broddar så var det inte helt riskfritt att gå ute. Så jag har höll mig inomhus, där var det i alla fall inte halkigt. Såg lite på skidåkning på tv:n, men tyvärr så gick det inte bra för Petter, trots att jag försökte heja fram honom. På kvällen blev det ännu mera tv, för fredagen är min tv kväll.

LÖRDAG: Skitväder, regn och glashalt vart man än skall gå. Flera plusgrader ute även denna dag. Vi var och handlade tidigt på förmiddagen och så löste jag ut min första stora vinst på andelstipset hela 6 kr. Fick ingen tidning förrän sent på eftermiddagen och då blir aldrig frukosten som den ska, då man inte får läsa den till kaffet. Men en sak blev positivt i alla fall Petter Nordhug vann, han är äntligen på G. Cyklade en stund på kvällssidan, den enda säkra motionen man kan syssla med utan att riskera ben och armar. Och så blir det tv på kvällen, det nya programmet ”Det stora äventyret”, men tyvärr så är det för mycket reklam. Men jag gillade det i alla fall och kommer se resten också.

SÖNDAG: Vaknade till ett grått och trist väder. Men fördelen var att det kommit lite blötsnö och lagt sig på vägen och gården. Så det var inte halt, utan vi tog en promenad före lunch. Är roligt att Kjell följer med, så då kommer man iväg på längre tur och slipper gå ensam. Sett på skidåkningen och det gick dåligt för Petter idag, men uppför i slalom backen har aldrig varit hans styrka. Men det är ju till OS han skall vara bra, då kommer han att vinna en hel del ”hoppas jag”. Nu får man hoppas att det kan bli lite minus och kanske lite snö, för det blir inte lika grått och dystert om det är vitt på backen.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 52 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 2

dec-2013-2aa

MÅNDAG: Dåligt med motion, kraftigt motstånd för mig att komma igång med dagliga promenader. En del av mig säger till att jag skall gå ut och gå, medan den andra delen säger att jag skall stanna inne. Men det blev en liten runda då jag hämtade tidningen i alla fall. Gjorde köttbullar och griljerat skinkan. Och vi provsmakade den till middag, den hade kunde smakat lite mera tycker jag. Handlade hos Karin på eftermiddagen. Inger ringde och det blev jag glad över. Kvällen blev framför tv:n.

TISDAG: Det blev en kort runda då jag hämtade tidningen. Gjorde en kålrotslåda sedan vi ätit frukost. Lovisa och Tommy ringde efter lunch. Man saknade både honom, Lovisa, Mia och Marcus. Vi firade julen hos oss med Anna, Mia och Linn. Och som vanligt så äter man för mycket av det som är onyttigt. Vi avslutade med risalamalta och Ulrikas päron, After Eight och grädde. Regnet slog mot rutorna och det var nästan 3 grader varmt ute. Diket vid Ulrikas hus hade svämmat över, det brukar göra det på våren och inte på julafton. Mina tankar brukar alltid gå till alla barn och kvinnor som har ett helv…. Julhelgen. Det är tyvärr många som får sitta mellan, bara för att de vuxna ska ha sin alkohol på en gång man skall ha lite fest. Tänker på barnen som ser fram emot julen och så får de kanske sitta där med ont i magen och vara rädda i stället. Tänk om ALLA kunde hålla sig nyktra en helg om året i alla fall, då var det många som slapp vara rädda och olyckliga denna helg.

ONSDAG: Vi hade riktig sovmorgon, ingen klocka ringde och vi vaknade strax efter nio. Men jag hade sovit dåligt under natten, fick ligga vaken ett bra tag, så det var väl därför jag sov så pass länge. Var inte ute på hela dagen. Men Kjell var ute och försökte sanda en sträng, fast det var ganska onödigt då han har lite sand kvar. För på kvällen regnade det igen och sanden regnade bort. Var mätt och stinn hela dagen, men så äter man en massa godis och onyttigt också. Skulle behöva komma in i sundare vanor, hur det nu skall gå till det vet jag inte.

TORSDAG: Ännu längre sovmorgon, 09:30 och det är alldeles för länge. Var en lat dag, vi var och hämtade tipslappar till Kjell sedan vi ätit lunch. Sen blev det en del tv och stickande för min del innan vi skulle äta rester. Är så less på julmaten och rester. Stort motstånd i min kropp för att motionera, men till slut så tvingade jag mig upp på övervåningen. Så det blev 1 mil cykel och 8 min med styrketräning på våra rep. Och jag fick mycket hög puls, har släppt iväg det för långt nu, konditionen är noll och vikten är alldeles för hög av allt godis ätande. Men det är svårt att låta bli det som är gott, då man inte har någon karaktär.

FREDAG: Fortfarande milt ute och var ordentligt dimmigt och disigt under eftermiddagen. Så man fick känslan av att det aldrig var ljust på hela dagen. Vi var och bytte batteri i Kjells klocka, den har gått sakta någon dag och nu var den helt stilla. Passade på att lösa ut två tipsvinster från andels tipset i december hela 3 kronor, 1 + 2 kr i vinst. Synd att det inte kan bli vinst med några nollor också. Gick en liten sväng på morgonen och vid lunch, så jag fick lite luft i lungorna också. Kvällen blev framför tv:n, fredagar är min tv kväll.

LÖRDAG: Flera plusgrader och då jag gick en liten sväng vid hämtning av tidningen så var det 3,2+ och blåste en del. Så man visste att halkan skulle komma tillbaka. Hade kommit lite blöt snö under fredags kvällen så det var bra väglag för gång efter vår väg. Men då vi for till affären, så visade det sig att den stora vägen var som en isbana. Så det blev ingen tur till Bjurholm för att hämta mitt andelstips. Då vi inte har de bästa dubbdäcken så vägrade jag att åka längre än till affären. Men Ulrika jobbade, så kunde hon hämta min tipslapp. Diket runt gården och ner över Ulrika såg ut som på våren med en massa rinnande vatten. Inte kunde man tro att det var den 28 december då man tittade ut, omkring 3-4 plus hela dagen. Var ute en liten sväng på eftermiddagen, det höll på att vara riktigt halt också efter vår lilla väg. Man fick hitta spår där inte bilar kört, där gick det bättre att gå. Nu vill man ha vinter, ½ meter snö på några dygn och så några grader kallt. Då är det bra väglag för både bilar och folk. Såg på skidåkningen men tyvärr så gick det inte bra för min Norrman, Nordhug alltså. Men jag hoppas han kommer igen till OS, annars är det inte lönt att titta på skidåkningen då.

SÖNDAG: Sovmorgon som vanligt då det är söndag. Tur man har snälla grannar som kom och strödde ut lite sand på gården, så det går att gå lite säkrare om man ska till garaget. Utan sand så har det varit stor risk för benbrott. Eftersom jag inte behöver skotta, så kan jag önska ½ meter snö på ett par dagar. Då vore det bättre för både för bilar och folk om det blev riktigt snöföre. Och då man tittar ut och ser den gröna åkern så känns det verkligen inte som den 29 december. Har varit lat hela dagen, sett på skidor. Men det gick inget bra för Petter denna gång heller. Kjell var nöjd med den som segrade, visst är det roligt om det går bra för svenskarna också. Men jag håller i alla fall på Petter, även om jag är svensk. Har inte skaffat någon norsk bordsflagga ännu, men det är en bit kvar till OS så jag hinner skaffa en. Får hoppas att nästa vecka och början av det nya året blir bättre när det gäller vädret. Och att jag får bort motståndet för att gå ut och röra på mig. Just nu är motståndet väldigt stort mot vad förståndet är. För jag vet att man mår bättre att röra på sig, än bara sitta och hänga.

www.rallyfarmor.com

GOD JUL

Av , , Bli först att kommentera 6

jul24a

Önskar att ingen behövde vara rädd då det är jul. Men då måste alla införa en vit jul och tyvärr vill inte alla ha det. Finns många barn och kvinnor som kommer ha en hemsk julhelg.

Varför skall det behöva vara så? Önskar att det var helt fritt från alkohol och droger en helg om året i alla fall.

Men till er alla en GOD JUL och hoppas den är vit.

Veckoblogg för v 51 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 0

julbild

MÅNDAG: Då jag vaknade så kändes det inte som man ville stiga upp, utan bara sova bort hela dagen. Men så kan man inte göra. Dåligt med motion blev det också, skippade vattengympan. Vi skulle till Bjurholm efter lunch och det räckte för mig. Fick dit den nya backspegeln, men sensorn till yttertemperaturen måste man beställa extra, så det blev inte helt klart.

TISDAG: Var trött då klockan ringde och det var trögt att stiga upp. Blev dåligt med motion även denna dag, det blev en post och tidningsrunda. Vi var till Bjurholm och hämtade ut medicin och tankade bilen full. Den var ganska tom på bränsle. Skickade julklappar till Göteborg, så det hinner fram i tid. Det blev en tv kväll för min del, var en del bra saker att titta på.

ONSDAG: Denna dag fick jag äntligen ihop mina minuter som jag bör få med motion under en dag. Var ute med Spike två gånger. Lite kyligt, vinter väder förutom bristen på snön. På kvällen var jag till grannen och klippte mig, hade problem att se något för luggen var i vägen hela tiden. Och Kjell har tjatat så länge nu. Så jag tyckte det var bäst att göra honom glad. Kändes bra att bli av med en massa hår. Missade ”Bonde söker fru”, men såg det senare på kvällen på datorn.

TORSDAG: Det var milt hela dagen och mörkt också hela dagen. Nu är det verkligen svart och mörkt ute, blir ännu mörkare då det är brist på snö. Var och gick en sväng då jag hämtade tidningen. Postbilen kom till dörren med posten, för jag hade beställt kattmaten från www.animail.se och de levererar sin mat snabbt och ändå fram till dörren. Och inte dyrare än en djuraffär, för oss som bor minst 4 mil enkel väg till en djuraffär är detta kanon. Så nu har katterna mat ett tag, räcker en bit in på det nya året. Det enda man måste tänka på då man köper maten så här, är att vara ute lite i tid. För även om de är snabba med leveransen så kan maten vara slut för tillfälligt. På eftermiddagen var vi till Bjurholm och fick det sista gjort på backspegeln. Så nu är den fixad, ny och fungerar med allt som är i den, tur man fick igen lite i alla fall, vi fick betala självrisken på 3000 kronor. Dagens bilar är dyra att laga och serva eftersom det är för mycket teknik i dem. Handlade lite lätt hos Karin och har bakade mjukkakor på kvällen. Och så gjorde jag en pepparkaksdeg som var lätt att göra från ett recept från Allers. Gjorde även havrekakor så nu finns det lite kakor till Kjell. Men pepparkaksdegen fick vila i kylskåpet, för det räckte med havrekakor och mjukbröd, fick nog ont av det. Sen blev det mycket tv på kvällen och ute slog regnet på rutorna och gör halt på gården, trist med denna halka.

FREDAG: Hösten är kvar, det känns inte som en vinter eller ser ut som det. Halkigt lite här och där. Blev bara en kortare runda då jag hämtade tidningen och ännu kortare vid lunch då jag hämtade posten. Men då passade jag att ta kort också, för man glömmer fort hur det såg ut om man inte fotograferar. Så nu har jag dokumenterat vädret den 20 december 2013. På eftermiddagen var vi till Bjurholm, jag var till apoteket och hämtade ut en sort som inte fanns då jag var där på onsdagen. Och så hämtade jag Kjells julklapp, men han såg på kartongen vad det var jag skickat efter. Ett långt smalt paket, kan ju inte vara annat än en golfklubba. Handlade lite hos Karin innan vi for hem. På kvällen gräddade jag mina skurna pepparkakor, de blev godkända av Kjell. Och de var lätta att göra, så jag kommer nog baka flera gånger av dem. På kvällen blev det tv och stickning.

LÖRDAG: Var kring 8 minus idag då jag var till postlådan första gången. Men vi fick ingen tidning till frukostkaffet. Den kom inte förrän kring 11, så det blev läsning till lunch kaffet istället. Det är verkligen tomt, då man inte får tidningen från morgonen. Hade ingen lust med något denna dag, men jag tog fram den fula plastgranen i alla fall och satte dit mitt ljusglitter. Det är bara detta guldglitter i den, men det är nog så fint med bara det. Blir för mycket med en massa kulor då man har belysning i glittret. Jag ville Kjell skulle fara och hugga en riktigt gran på max 1,3 meter. Men så blev det inte, så vi får stå ut med den fula granen. Jag känner inte alls för julen i år, det är en helg som är överdriven. Då man inte har några små barn, så är det ganska värdelöst. Det är roligare då de mindra barnen finns, det är deras glädje man blir glad över. På kvällen blev det lite tv och stickning.

SÖNDAG: Det blev en riktig sovmorgon, men det är ju söndag så det är väl Ok tycker jag. Var ganska slö och lat på förmiddagen. Karin hade söndagsöppet, så jag var dit och handlade en del som jag behövde idag och lite till på julafton. Sen vi ätit lunch så plockade jag undan en del små prylar och dammtorkade en del och tog även badrummet. Och då ishockeyn var slut så har Kjell dammsugit, skakat mattar. Jag skurade och gjorde resten, vi lade på de nya sängmattorna. Så nu är det inte så kallt på golvet då man stiger upp på natten. Klickgolven är bra, men ack så kalla då man inte har golvvärme. Kändes bra då det var nyskurat och luktade gott. Kvällen blev framför tv:n, med repris på Morden i Midsomer.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för V 50 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 0

dec-2013-brudklanning

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men vaknade till efter frukost kaffet. Var på vattengympan och det är nog ganska bra. Mycket folk är det också, tror det var 20 stycken. Går nog inte få dit flera för bassängen är inte fullstor i Bjurholm. Men jag hade nog tagit i lite mycket för kände av det i kroppen på kvällen. Stickade lite på en mössa på kvällen.

TISDAG: Var till Vårdcentralen på morgonen och innan jag åkte hem så var jag ute med Spike. Det var roligt att få träffa honom igen, men han är ingen vinterhund. Man får verkligen fjäska för honom innan han behagar gå från soffan och den sköna filten. Blev även en tur med honom på eftermiddagen, då blev det bara en kortare tur. Skulle hinna göra lite annat innan vi skulle fara till Nordmaling med S och L. Vi var på en berättarföreställning med Thomas Andersson och Elenor Lindgren. Egentligen en sorgens historia, men ändå bra. Det är en konst att berätta något så att det blir bra. Men de här två kunde sin sak. Blev en trevlig kväll i alla fall.

ONSDAG: Då jag hämtade tidningen var det 3,8 plus. Tyckte det var varmt, men varmare blev det 10,6 grader varmt på kvällssidan, det kändes som sommar. Och lillvägen och hela gården blev isbana. Skulle ta fram en låda med tyger jag hade till Barbie dockkläder, vet var den stod. Men nu var den borta, alltså har jag tagit fram den redan. Det är bara så att jag inte kommer ihåg vart jag ställde den. Måste ha varit virrig då jag tog fram den och bar bort den. Men jag hittade roliga mössor till barn och stickade Barbie kläder, så jag har lite dockkläder till Lovisa i julklapp. 2012 den 11 dec var det drygt 20- grader, så det är verkligen stor skillnad. Det går minde med ström i år i alla fall.

TORSDAG: Milt hela dagen och isgator lite överallt. For till Bjurholm på förmiddagen, jag skulle till biblioteket och låna några böcker till Barbie kläder. Och då jag kom till apoteket så försvann strömmen, tur man känner de anställda. Jag fick ta Laktulos flaskan med mig hem, hade helt slut och Kotte måste få sin dos varje dag. Sen blev utan ström i ca 9 timmar. Men Lilla Skafferiet hade ström, så vi åkte dit och fick oss mat. Både Värdshuset och Pizzerian var strömlösa. Så alla som var hungriga och utan ström i kommunen åkte dit och åt verkade det som. Men man får vara glad att det är milt då man är utan ström så länge. Försökte läsa och lösa korsord i lyset från stearinljusen, men det gick dåligt. Timmarna går sakta då man inte kan göra något, inte ens sticka.

FREDAG: Marcus ringde ganska tidigt, han glömmer inte farmor. Sen ringde sonen och en av mina småbröder ringde från Afghanistan, han är där i tjänst. Men det är lugnt där han är tydligen och svenskarna håller visst på att montera ner där nu. Det är i alla fall lite oroligt att han honom där, för det kan fort smälla någon mina och annat. Men man kunde inte tro att han var så långt borta, hördes bättre med honom i telefon än då jag pratade med sonen. Fick en underbar orkidé av Kjell, och en rolig kattbok av Ulrika och Linn. Och lilla Lovisa ringde och sjöng för mig på kvällssidan.

LÖRDAG: Lite kallare kring 7 minus då jag hämtade tidningen och gick en kortare sväng. Sen blev det handling hos Karin före lunch. Och då vi ätit klart, så började jag kopiera mönster tilldockkläder bl.a. till Baby docka. Det blev en dopklänning, men tog 3 timmar att göra. Hade kvar tyg från Elviras dopklänning och även spets och brodyr. Den blev riktigt söt tycker jag själv. Men jag hinner nog inte sy allt jag hade tänkt till julklapp.

SÖNDAG: Sov länge i morse och det var mörkt ute länge också på morgonen. Det blev ingen motion idag för jag har suttit vid symaskinen stor del av dagen. Det blev en brudklänning till Barbie och en festklänning. I kväll var vi på det årliga lucia firandet i byn. Var mindre med folk i år än förra året. Men det blir lite mindre med de större barnen också. En del håller på att vara för stora för att vara med. Linn var med och tittade, men valde att stå över i år. Hon håller på att vara för stor för detta. I kväll blir det ingen stickning eller syning, skall vila axlar och nacke i kväll.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 49 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 4

blogg49-2013

MÅNDAG: Var på vattengympan på förmiddagen och då jag åkte hem. Träffade jag på en som inte höll sig på rätt sida om mittlinjen. Jag är säker på att jag höll mig på behörigt av stånd från mittlinjen efter som det kom en lastbil efter den andra bilen och man vill inte vara nära dem då det är snörök på vägen och isig vägbana. Den andra föraren och jag hade inte samma uppfattning då det gällde skadeanmälan. Hade tänkt vi skulle fylla i den gemensamt, men så blev det inte. Men det blev en dyr resa, för en backspegel idag är inte precis billig, det är mycket i en enda spegel bl.a. en massa el och även blinkers i, yttertemperatur och det är för mycket teknik i bilarna nu. Men tur att det inte blev mera skador än backspeglar. Kände mig i alla fall sur på karln. Men det är första gången jag får en skada på en bil som jag kör och har ju kört bil i 42 år. Tur det gick sakta i alla fall för båda bilarna. På kvällen blev det stickning framför tv:n.

TISDAG: Kände mig irriterad och sur fortfarande på den som körde för nära mig. Jag skickade in skadeanmälan till vårt försäkringsbolag i alla fall. Eftersom han inte skulle göra någon gemensam anmälan så fick det bli så. Jag förstår inte varför man inte kan skicka in gemensam skadeanmälan, det är ju inte för att jävlas. Utan för att då får försäkringsbolagen sen ta ställning till självrisk mm. Blåsigt och milt hela dagen, men ingen större lust för att motionera. Utan jag slappade och tittade på tv och stickade.

ONSDAG: Kallare och kring 6-7 minus hela dagen. Då vi åkte till Bjurholm vid ett tiden så sken solen uppe i byn och även i Bjurholm. Kjell klippte sig och jag var till Volvo, för de skulle fota backspegeln och skicka in till försäkringsbolaget. Då vi kom hem så ringde den som ägde den andra bilen och även han skulle skicka in skadeanmälan. Och det blev jag glad över, försäkringsbolagen får då avgöra vem som är vållande till detta, eller om vi är lika vållande båda två. Huvudsaken är att det blir en partisk bedömning. Var inte ute mer än då jag hämtat post och tidningen, inte känt alls för att röra på mig. På kvällen blev det stickning och ”Bonde söker Fru”.

TORSDAG: Drygt 9- i morse då jag gick för att hämta tidningen. Tog en sväng då också och så blev det en tur då jag hämtade posten. Vi fick besked från försäkringsbolaget, de betalar kostnaden för backspegeln, men självrisken får vi stå. Det är inget att säga om det, de kunde inte avgöra skuldfrågan och då är det så. Men det blir ju något billigare i alla fall. Ringde sonen, var så länge sedan jag pratade med honom. Ville höra hur det gick för dem i stormen, det snöade hos dem senare på kvällen. Strax före 18:00 så säger Kjell ”att nu skall jag gå ut och motionera dig”. Han har märkt att lusten är dålig och det var roligt att han följde med mig. Ibland behöver man någon som hjälper en att komma igång. Och så är det trevligare om man skall gå på kvällen med sällskap. Och så lovade han följa med mig när jag än ville gå ut. Tur man har med en sådan Gubbe. Då vi kom hem så gjorde jag en deg till mjukkakor på ½ liter. Blev inte mera, för det tar sin lilla stund att grädda. Men det blev lite matbröd i alla fall. Var riktigt nöjd på kvällen med motionen.

FREDAG: Ingen bra sömn under natten så jag var trött då jag vaknade. Men det blev en liten sväng då jag hämtade tidningen och hann vakna innan jag kom in. En trög dag, inget bet på mig. Men det blev en sväng då jag hämtade posten också. Men alldeles för lite med motion. Hade tänkt baka mera matbröd på kvällen, men jag kände inte för det. Så det blev en del tv på kvällen istället.

LÖRDAG: Var kring 9 minus under dagen, men det kändes betydligt kallare då man varit ute. Var till Bjurholm sedan vi ätit lunch och handlade både hos Karin och på Konsum. Kjell såg på skidåkningen, men då den var slut så följde han med mig på en promenad. Men jag funderar på om det verkligen är nödvändigt att plöja bort vandringsleden efter älven. Man kunde väl lämna 1 meter i alla fall efter kanten. Men vi vände där den plöjda åkern började. Kvällen tillbringade vi hos ett par här i byn, mycket gott fika. Och då vi skulle gå i säng strax före elva, så började det en äldre film på TCM och vi kunde inte sluta titta, så det blev riktigt sent innan den var slut. Men filmen var bra, så det var värt att sitta uppe och se den.

SÖNDAG: Trött i morse, man är inte van att sitta och se film långt in på natten. Men ingen klocka ringde så det fick bli sovmorgon. Då vi ätit färdig lunchen så började jag baka matbröd. Blev dubbel sats av mitt rosenbröd som jag ändrat från att vara bara vetemjöl, till mera nyttigt mjöl, både graham och rågmjöl och vetekli och lite fiberhavregryn och lite annat smått och blir väldigt gott bröd. Får inte plats i boxen här, så jag får hyra in mig i Ulrikas box. Ibland är bakning bra medicin har jag märkt. Fast man kan ju inte baka varje dag som är tung. Då fick man överflöd med matbröd. Blev ingen promenad idag, men jag har cyklat 1mil istället. Så jag har fått nog med motion, man får väl lite då man bakar i 2 timmar också. Och så kom jag på att det snart är slut på detta år. Tiden går nästan för fort ibland.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 48 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 1

blogg48-2013

MÅNDAG: Blev bara de korta post och tidningsrundorna. Men jag var på vattengympan på förmiddagen och det är ju motion också. Var inte många grader ute men blåste, så det kändes som ishavskyla. På kvällen var vi till Folket Hus och hörde på musikeleverna, de uppträdde där. Och Linn var med och sjöng bl.a., hon har en fin sångröst denna tjej. Stickning på kvällen framför tv:n.

TISDAG: Blev bra med motion under dagen. Har sett program om Petter Nordhug på tv 4 sport. Och nu har jag fått en ny idol, då det gäller skidåkning, men det törs jag inte tala om för Kjell. Det får han höra då det blir tävling på tv och det står mellan en svensk och Petter. Jag har alltid tyckt han haft glimten i ögat och det har han också. En norsk flagga och ha på rumsbordet då skidåkningen sätter fart ordenligt skulle jag behöva. På kvällen blev det soffan och stickning.

ONSDAG: Trött då klockan ringde. Och det var ordentligt halt på gården. Det blev bara den korta turen då jag hämtade tidningen. Efter lunchen blev det sjukgymnasten. Sandbilen hade sandat bra efter vår lilla väg, bättre än på stora vägen. Blev postrundor i alla fall, så det blev lite motion i alla fall för mig. Såg på ”Bonde söker fru”, men jag tror inte det blir någon fortsättning för någon av bönderna, känns inte som det i alla fall.

TORSDAG: Vi klarade oss från strömavbrott som tur är, då det blåste som mest. Men det var lite svårt att gå då man hade motvind . Och halt var det, man fick gå med försiktighet även med broddar. Så det blev bara de korta rundorna till postlådan. Satte upp två julstjärnor, så det blev trevligare i några fönster. Glömde bort att Inger fyllde år, så jag missade att skicka kort till henne. Ringde till henne istället, får väl skylla på åldern. På kvällen slöade jag framför tv:n och stickade.

FREDAG: Bara gått korta vägen till postlådan under dagen. Det var så himla halkigt så man har ingen större lust att gå även med broddar på. Var till Bjurholm och vårdcentralen på eftermiddagen. Hade tänkt handla en del i Bjurholm innan jag åkte hem. Men det blev ganska sent och mycket folk på Konsum, så jag åkte hem till Agnäs. Var så himla hungrig så jag ville bara hem och äta. Såg på en del tv under kvällen och stickning under tiden.

LÖRDAG: Vi var och handlade efter frukosten, både hos Karin och på Konsum. Och då vi ätit lunch så började jag baka. Det blev 23 lussekatter, 67 saffrans bullar och 45 vetebullar. Så frysen blev full med bröd igen. Men jag fick ordentligt ont i axlar, nacke efteråt. Kunde kika lite på skidåkningen då degen jäste. Men Petter Nordhug är inte i form ännu, men det kommer säsongen är lång. Jag måste skaffa en norsk bordsflagga, så jag får Heja ordentligt på Petter. Får ta risken att jag kanske blir utestängd från tv:n på nedervåningen. För jag är gift med en som alltid hejar på Svenskarna även om Norge är bättre. Men det finns en tv på övervåningen också.

SÖNDAG: Trött och sov länge i morse. Jag skulle köra igång belysningen runt en dörr och altan. Men slangen runt källardörren var svart, hade en ny i källaren som jag köpte säkert för 5-6 år sedan. Nu kom den väl till pass och så fick katterna en extra tomte på slangstege i kattgården. Så nu har de två tomtar plus ljusslangen, så det är inte helt svart hos dem på kvällen. Hade inte tänkt sätta upp fler stjärnor och ljusstake, men vi fick lite snö så det är vitt på backen i alla fall. Och då ändrade jag mig, för att ställa upp ljusstakar och annat när det är grönt ute det gillar jag inte. Det gick inte så bra för Petter Nordhug idag, men han är på gång. Och det är ju till OS han skall vara i form. Vi skippade julskyltningen, för det var inget som drog tyckte vi. Och man brukar bara gå och frysa då man är där och går. Bättre att sitta inne i stugvärmen. Har inte blivit så mycket motion som jag hade tänkt under veckan. Men det kanske kan bli bättre veckan som kommer.

www.rallyfarmor.com

Veckoblogg för v 47 – 2013

Av , , Bli först att kommentera 0

blogg47-2013

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men så var inte sömnen den bästa under natten. Vi var till Balsjö och köpte bensin på förmiddagen. För det har blåst ut en del skog som Kjell är tvungen att ta hand om. Dåligt med motion, bara de korta rundorna då jag hämtade post och tidning. Fick 2 skumma samtal med okänt nummer som ringt och pratat dålig engelska. Jag bad dem dra åt h.v…. och lade på. Även om de inte förstår vad jag säger så känns det bra att göra det. Fick svar om bredbandet och det verkade vara någon fler som hade problem. Men jag fick då svar fort, så det sköttes väldigt bra hos kommunen. Började sticka ett barnsockor som jag har beställning på. Sen blev det lite tv och stickning senare på kvällen.

TISDAG: Ganska halt ute men jag satte dit broddarna på de gamla stövlarna och då går det bättre att gå. Blev postrunda som jag är nöjd med och även en tidningsrunda på morgonen. Var och handlade lite lätt på förmiddagen. Och på eftermiddagen kom kommunen och fixade bredbandet. Så nu går det bra att vara ute på nätet och det är inget fel på datorn. De har verkligen skött det bra med att komma och laga felet då jag väl anmälde det. Blir det igen så ringer jag direkt och väntar inte i 4 månader. Men nu vet jag också vart jag skall kolla bredbands hastigheten och tack vare Marcus. Det är bra med barnbarn som förstår sig på tekniken.

ONSDAG: Kallare ute, var 6,6 minus då jag hämtade tidningen och gick min runda. Men det kändes riktigt skönt ute. Jag var till Bjurholm på förmiddagen och tankade bilen och hämtade Kottes insulin. Det är dyrt med hans medicin, men skall han leva och ha det bra så kan man inte fuska. Men en spruta räcker i 40 dagar, så vi har ju ett tag eftersom det är 5 sprutor i varje kartong. Blev bra med postrundor och även tidningsrunda på förmiddagen. På eftermiddagen var jag ut med Spike, det var trevligt att gå ut med honom och han verkade glad då jag kom. Det var 6- grader och ett riktigt skönt väder för att vara ute. Så det blev bra med motion under dagen.

TORSDAG: Det var 13,8 minusgrader då jag hämtade tidningen, blev bara den korta vägen då. Men jag gick sedan vi ätit lunch så jag fick ihop ganska många minuter, jag kände mig både spak och trött hela dagen. Pratade med Inger en stund. På kvällen såg jag ” I huvudet på Gunde Svan ” det var näst sista gången.

FREDAG: Var mildare denna dag, men känt mig trött och spak hela dagen. Var till Lena på eftermiddagen en sväng. Och har fått i hop mina minuter motion under dagen. Hade tänkt baka på kvällen, men då jag såg att ”På spåret” skulle börja så skippade jag bakningen.

LÖRDAG: Blev bara den kortare vägen till postlådan då jag hämtade tidningen. Vi var och handlade sedan vi ätit frukosten. Men jag glömde en del saker, så jag fick fara två gånger till Karin. Innan middagen så bakade jag mjukkakor, de var helt slut. Har lite matbröd kvar hos Ulrika. Hade egentligen tänkt baka en sorts matbröd till, men det får bli en annan dag. För tyvärr så verkar det som om vänster höft börjar spöka på mig. Har varit bra i högra ett tag nu, så jag blev en aningen besviken då det börjar i den andra. Kvällen så slöade jag framför tv:n och datorn och så såg vi reprisen på Morden i Midsomer.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge, kanske för länge till och med. Men det kändes som om kroppen ville ha lite extra med sömn. Ingen motion alls under dagen, har sett lite på skidåkningen. Men skidskyttet brydde jag mig inte om, känns inte lika kul att se det längre. Och så kom jag på att det är bara 1månad kvar till julafton. Ja det är inget som lockar just nu, vet inte vad jag tycker om julen längre. Just nu tycker jag inte om den i alla fall. Men jag har lite tid på mig att ändra mig. Nu tänker jag glömma det denna dag i alla fall, skall glömma bort det mesta och bara slöa framför tv:n med en stickning i händerna.

www.rallyfarmor.com