Gör din egen soffa

Boligmagasinet

Det här är min favorit när det gäller temat gör-det-själv. En mysig soffa. Man behöver en madrass och sängben, madrassöverdrag, stora (tjocka) kuddar med örngott. Svårare behöver det inte vara. Om man vill dölja benen – de kanske inte är så snygga som på bilden – så kan man köpa en sängkappa. Några mindre kuddar piffar upp ytterligare. Den här lösningen är supersmart, inte bara för att den blir billigare än en soffa. Den är även utmärkt som en extra sängplats. Man sover ofta skönare i en vanlig säng än i en bäddsoffa. Dessutom är överdraget och örngotten lätta att ta av och tvätta. En tunn bäddmadrass kan vara bra att lägga på resårmadrassen när man bäddar.

Jag brukar göra en myshörna i barnrummet på det här viset. Då kan madrassen ligga direkt på golvet. Då behöver det inte vara en resårmadrass (mindre barn är ju inte så tunga). Det räcker med en tjockare skumgummimadrass. Även här blir det en perfekt övernattningsplats för kompisar. Det är bara att plocka bort kuddarna och bädda.

Till en bra läshörna behöver man, som på bilden, en lampa och ett litet bord att ex ställa kaffekoppen på. Även när soffan används som gästsäng, så behövs en lampa. Och soffbordet blir plötsligt ett sängbord. En gosig pläd blir fin på soffan och en bra extra filt om man får en frusen gäst på besök. ♥

www.boligmagasinet.dk

2 kommentarer

  1. Sara

    Tack för tipset! Hur tror du det ser ut med 2 90madrasser med hjul som man ställer som en hörnsoffa?? + snygg vit sängkappa. Behöver en smart lösning då jag har barn som gärna kommer o kryper till mig om natten.

  2. Pauline

    Hej! Jag undrar vad det är för sängram ni har haft på soffan? Det var verkligen jättefint. Hälsningar Pauline

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.