Min dukning

Annika Persson, Flex Inredning

Tema 2 i tävlingen om Sveriges härligaste inredningsblogg på kanal5.se var Bjudning. Jag valde att duka för en middagsbjudning. Jag är mycket förtjust i Indiskas muggar, Kavindra, med mönster av Lisa Bengtsson. Jag kände direkt att de skulle bli fina som soppskålar också. Blått och vitt är en klassisk och vacker kombination, som jag gillar mycket. En fräsch bas till maten. Jag vill inte ha för många färger när jag dukar. Maten är ofta färggrann och den ska inte försvinna i dukningen, tycker jag.

Duken är en riktigt gammal duk – ärvd från min farmor. På den har jag lagt tabletter från Indiska. De är lite glansiga. Snyggt! Silverbesticken har min farmor och farfar samlat åt mig genom åren. Jag tyckte inte att det var så kul att få en sked, en gaffel och en kniv i julklapp när jag var 12. 🙂 Nu är jag jätteglad att jag har dem! Besticken heter Gammal Fransk. Tallrik Multi från Höganäs. Vinglasen är Orrefors Merlot och selterglasen kommer från Dukas egen serie, Lovisa. På kanal5.se kan ni läsa mer och titta på alla bidragen. Ni kan även rösta – om ni vill.

www.kanal5.se (klicka på gröna rutan – Sveriges härligaste inredningsblogg så kommer du till tävlingen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.