Vintage Travel på Formex

Trendtemat för Formex hösten 2009 är Vintage Travel – ”Travel in style”. I en tid när vi tänker på miljön så kommer tåget åter i fokus. Redan på entrétorget möts man av en temautställning. Designern Paula Malm har utformat en miljö som är en blandning av järnvägsstation och kontinentalt hotell.

På pressfrukosten höll projektledaren för Formex ett föredrag, där hon berättade om höstens tema. Det handlar bl a om att förr i världen åkte man på kur, idag unnar vi oss spa-helger. Vi pratar mycket om balans i livet och att vara ”här och nu”. Vad kan vara mer läkande för själen än att vistas i en vacker miljö? Här har Paula Malm inrett ett gammaldags Spa. Pressbilder från Formex.

Vintage-koffertar och resväskor är fina inredningsdetaljer. Använd en koffert som soffbord eller sidobord. Även jordglobar och kartor är självklara detaljer till temat. En bild från Paula Malms utställning. Egen bild.

Stylisterna Maria Nordin och Geir Oterkjaer har format restaurangen Orientexpressen. Här återfinns resväskorna och jordgloben.

I restaurangen dominerade en stor mosaikvägg i paisleymönster. Väggen är designad av Emielie Solklippa och Hanna Westin Skogh för Mosaic Sweden. Besökarna kan slå sig ner i en kupé med en kopp kaffe och resa i fantasin.

Även i Lady Lisas café, inrett av Lisa Bengtsson, ser vi äldre soffor i plysch, resväskor och jordgloben. Pressbilder från Formex.

Färgskalan till temat är grön, framförallt i olivgröna toner. Kontrastfärger är ex orange, rött (tomat) och rost. Den gula färgen är fortsatt aktuell, men den är mer dämpad än våren 2009. Jag hittade den här bilden, som passar fint till temat. Den gamla resväskan, slitna böcker, kameran (är med när vi reser, förstås), stolen känns som hämtad från biljettluckan och tapeten med gamla bilder. Y

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.