Vitrinskåp

Jag vet inte vad det är med mig och vitrinskåp? Jag bara älskar dem. Nya, eleganta och stilrena eller gamla, slitna och charmiga. Jag gillar alla sorter. Det är nog dekoratören i mig. Glasdörrarna blir ju som små skyltfönster. Och då menar jag inte skrytfönster. 🙂 Nej, den fina keramiken, det vackra porslinet och de tjusiga glasen finns där för de som bor i hemmet – inte gästerna i första hand. Det behöver inte heller vara dyra saker i skåpet. Fina loppisfynd fungerar lika bra.

Skåpet på bilden är lite väl fullproppat för min smak, men har man ont om plats, så fungerar det ju. Vinställ gillar jag inte, men det är förstås en smaksak. Och skåpet då? Fina Linnarp från IKEA, som även finns i rött. Konstigt nog inte i vitt. Vilken storsäljare det hade blivit! Ett enkelt sätt att sätta sin prägel på en möbel är att byta knoppar – precis som de har gjort på bilden ovan. I skåpet ser ni bl a Stig Lindbergs fina servis Berså. Y

Bilder från IKEA och Sköna Hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.