Engelskt radhus

Någon gång ibland så får jag en längtan att ta med mig familjen och flytta utomlands. ?Vi trivs så bra där vi bor, så det kommer förmodligen inte att hända. Men bara tanken känns spännande. Vilken chans att lära sig ett annat språk riktigt bra. Och en annan kultur. Spännande shopping och ett nytt hus att inreda. 🙂 Men ärligt talat – vi har fullt upp med det hus vi redan har. Men drömma sig bort lite ibland skadar inte.
Min farbror jobbade i England för många år sedan och bodde i ett typiskt engelskt radhus i Wimbledon. Fyra våningar högt och mycket smalt. Charmigt. Bilderna ovan kommer från ett liknande engelskt hus. Trappan får onekligen en central del i huset och den tar sin plats, men vad gör väl det om man har en så här vacker trappa. Rummen högst upp blir ofta härliga med sina takfönster och allt ljus. Perfekta som kontor eller ateljé. Min farbror hade ett enda stort rum längst upp. Men enorma fönster. Jag minns att jag blev alldeles hänförd. Här har man använt platsen under snedtaket och gjort en inbyggd bokhylla. Smart och snyggt.
En lång trappa med vita väggar är perfekt att dekorera med tavlor. Man kan skapa sitt eget lilla galleri. Här en jättestor, härligt färgglad tavla. Jag tycker dock att den är för stor för sitt utrymme och att den sticker ut för mycket från väggen. I ett så smalt utrymme bör man tänka på tavlans tjocklek. Men effekten av tavlan är läcker.

Vi får inte glömma golven. Plankgolv. I like! I artikeln kan man läsa att folk inte är vana vid så här ljusa hem i England. En del gäster frågar familjen vad de tänker göra åt golven. De tror inte att golven är färdiga och antar att familjen ska lägga in en heltäckningsmatta eller åtminstone måla golven. Så olika de kan vara. Y

Bilder från Allt i hemmet. Foto: Morten Holtum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.