Inredare och inredningsstylist

Jag och mina små hemmakontor. Den är bilden skulle ju vara toppen om man bara gick på färg och formval. Men som inredare, så tänker jag funktion också. Sitter man verkligen  bra där? En så bred kant kan göra att man sitter för lågt i förhållande till bordet. Bordet passar faktiskt bättre som ett sidobord (och det är nog tanken från början). Och så ljuset från fönstret. Rakt in i ögonen. När jag kom in på inredningsstylistkursen på Beckmans, så var det någon som frågade mig varför jag skulle läsa den. Jag är ju redan inredare. Men inredare och inredningsstylist är inte samma yrke. Många av de egenskaper man bör ha är samma. Känsla för färg och form, förstås. Men att veta vad som blir bra på bild och att inreda ett hem skiljer sig. Och själva utförandet också. Man kan vara mycket mer lekfull när man stylar, mer trendig. Och funktionstänket blir inte lika viktigt. Men det är lika svårt eller lika lätt. Jag är glad att jag nu är utbildad både inredare och inredningsstylist. Jag tänker inte romantisera; hårt jobb och slitgöra ingår. Men det är så himla kul! 😉 


Bild från Boligliv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.