Åsa Ögren

Vågade styrelser

 

Jag gillar verkligen inte morgonflyget. Hade önskat att utvecklingen med webb-konferenser gått fortare så skulle man kanske inte behöva flyga till Stockholm för några timmars sammanträde.
 
Sammanträde idag med kommunernas branschorganisation för avfallsfrågor – Avfall Sverige. Styrelsen där består av både politiker och tjänstemän vilket jag tycker är berikande. Det blir liksom två perspektiv på samma frågor om man diskuterar t.ex. fastighetsnära insamling av hushållsavfall eller producentansvar. Det blir både Vad- och Hur-frågor och det är lärorikt.
 
Jag vet att Örnsköldsviks kommun sedan länge har beslutat sig för att ha representanter för näringslivet i samtliga sina kommunala bolagsstyrelser. Så har vi det inte i Umeå.
 
Min uppfattning är att vi borde våga pröva extern medverkan i några av våra kommunala bolagsstyrelser. Kanske skulle det inte passa i alla bolag men jag är tämligen säker på att i några av våra kommunala bolag skulle en extern medverkan kunna ge dynamiska effekter på styrelsens arbete och därmed även på verksamheten. Jag tror också att det skulle gynna samspelet mellan offentlig och privat verksamhet på så sätt att man ökade kunskapen om och respekten för våra olika roller i samhället.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.