Åsa Ögren

Sjukt dyra vaccinationer med sjuka följder

Jag tillhör inte de många miljoner svenskar som rusade iväg och vaccinerade mig då svininfluensan för ett och ett halvt år sedan utsågs till en pandemi av Världshälsoorganisationen WHO. Men skälet till detta var inte att jag hade anledning att misstänka biverkningar eller att jag ifrågasatte själva omfattningen av influensan och inte heller dess omfattande spridning. Skälet var istället att jag med säkerhet ville att alla riskgrupper först skulle få sitt vaccin. Det var ju så situationen presenterades för oss medborgare.

 
Det visar sig sedan att jag och alla andra svenskar blivit mer eller mindre lurade. En utvärdering av insatsen visar nämligen att det kan ifrågasätta huruvida denna influensa var mer pandemisk än någon annan vinteråkomma som vi årligen drabbas av. Visst kan man säga att det är lätt att vara efterklok men då man idag ställer sig frågan om regeringsinsatsen var rimlig och väl avvägd så vill jag att slutsatsen ska harmoniera med utredningens och vila på ett seriöst reflekterande av ansvarig minister.
 
Att vaccinera hela svenska befolkningen till en kostnad av 1,5 miljard ifrågasattes då det beslutades och nu då kritiken växer säger biträdande socialminister Maria Larsson (KD) med särskilt ansvar för de personer som man utpekade som riskgrupp, barn och äldre, utan att blinka att hon skulle ta samma beslut idag ifall hon ställdes i samma situation.
 
Jag tycker att man verkligen måste fråga sig vem som startar och knäsätter den bild av influensor och epidemier som ges i media och som skrämmer skiten ur oss medborgare. Vem aktualiserar massvaccinationer och andra insatser som följer i spåret av svin- fågel- eller andra influensor.
 
Kan man misstänka att ministern lyssnar mer på den ansvarslösa och cyniska läkemedelsindustrins lobbyister än på den utvärdering av insatsen som nu växer fram? Utvärderingen som visar att det också finns starka samband till biverkningen Narkolepsi som i stor omfattning drabbar barn, helt onormala 43 stycken. Det betyder att de som skulle skyddas har istället drabbats.
 
Min uppfattning är att ministern bör fundera mer än en gång innan hon nästa gång betalar ut 1 500 000 000 skattekronor som bidrar till en överkonsumtion av läkemedel och som också leder till livslånga biverkningar.

En kommentar

  1. Görel Lindahl

    Jag instämmer helt Äsa Ögrens reflektioner! Jag tillhör dem som hade is i magen och svalde ett visst förakt från dem som tyckte att jag var oansvarig som inte lät vaccinera mig och därigenom bidra till att hindra smittspridning till andra. Jag skulle ju kunna insjukna och bli en smittohärd p.g.av att jag inte sett till att skydda mig. Det finns all anledning att misstro Läkemedelsindustrins ageranden för att vi gynna deras affärsidé. Mer läkemedel åt folket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.