Åsa Ögren

Det meningslösa våldet

Idag har det varit svårt att koncentrera sig och fokusera på uppdraget. Jag kan inte känna annat än chock. Ett våldsbrott, ett mordförsök, är alltid fasansfullt men då det också drabbar en vän, partikamrat och en fantastisk medmänniska så blir allt annat oviktigt.

 
Umeå är en trygg stad att leva i. Något annat kan man inte säga. Vi har låg brottslighet i jämförelse med andra städer, särskilt statisktiken för den här typen av grova våldsbrott ligger väsentligen under jämförbara städer. Jag vill också gärna tro att medborgarna i Umeå känner sig lika trygga och säkra som vad jag gör. Och det är kanske just därför som den här typen av våld skapar sådan olustkänsla och känns så fruktansvärt. Det meningslösa våldet som förstör livet för både offer, för gärningsman och för alla de som genom rädsla och otrygghet hämmas i sin vardag. 
 
Jag känner att jag behöver få veta Vem som gjort det här. Jag behöver få veta Varför han gjort det. Och jag behöver få veta att han får hjälp så att han inte skadar någon fler. 
 
Därför hoppas jag verkligen att polisen får allmänhetens hjälp att hitta gärningsmannen. Snabbt.
 
Men det viktigaste just nu är att vi snart får besked om att Bernt mår efter omständigheterna bra.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.