Åsa Ögren

Helgens hjälte!

Det var säkert fler än jag som upprördes av att läsa om fyra ungdomars framfart i en lokalbuss under fredagskvällen. Att så respektlöst förstöra kvällen för medpassagerare och chaufför är långt över gränsen för hur skojfriska ungdomar förväntas uppföra sig. Att inte förstå att vår fritid är någon annans arbetstid. Allmänfarlig verksamhet, misshandel och ofredande. Inga vackra meriter i ett CV.

Redan på lördag då jag läste tidningen tänkte jag att fanns det då ingen medpassagerare som kunde gripa in och hjälpa till. Det var så underbart att läsa i dagens tidning att det tack och lov fanns någon i närheten med civilkurage. Tack Kenneth Blom!
 
Min uppfattning är att vi, allmänheten, medborgare måste stå upp för vad som är acceptabelt beteende. Jag är inte ute efter någon moralpanik och jag tror inte heller på att frågan löses genom att förnumstigt säga självklarheter om föräldrarnas ansvar. Därutöver måste vi gemensamt leva upp till vad som förväntas av oss som medmänniskor. Definitivt inga medborgargarden utan bara sunda reaktioner på osunda företeelser.
 
Kenneth Blom. Du är helgens hjälte!

3 kommentarer

  1. En av de 4

    (Jag vet att du kan spåra mej så det är inte värt att inte skriva namn men orkar inte)

    Det var EN av oss 4 som visste vad som skulle hända, alltså EN som sköt raketen. Det var samma person igen som ”misshandlade” busschaffören, men även där har vk gjort en miss.. För det var busschaffören som misshandlade killen som sköt raketen. Jag blir hur lack som helst på alla som kommenterar detta, jag och de andra 3 som har blivit utpekade är vittnen vi har inte gjort ett skvatt. & tro inte att jag bara försöker skydda någon för jag känner knappt den killen!

  2. Åsa Ögren

    Svar till En av de 4 (2011-01-10 23:26)
    Hej och tack för att du hjälper till att få fram fakta. Tro mig – jag vet att medias bevakning kan vara både knapphändig och ibland rent felaktig.

    Poängen i min blogg är ändå att de som förstör för andra måste få tillsägelser av omgivningen för att fatta vad som är acceptabelt och ansvarsfullt beteende. Då spelar det egentligen ingen roll vem det är, hur gamla dom är eller vad som sker.

    Jag beklagar verkligen ifall du och andra dras med i något som ni vet med er att ni inte har varit delaktiga i. Än en gång – tack för att du skrivit svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.