Åsa Ögren

Bidragsberoendet i moderaternas politik

Varje gång vi socialdemokrater talar om trygghetssystem så väljer moderaterna att kalla det för bidragsberoende. När vi socialdemokrater varnar för att moderaternas politik leder till utförsäkringar säger moderaterna att dessa personer blir omförsäkrade. Från sjukförsäkringssystemet till arbetslöshetssystemet. Vilket trams.

Idag kommer siffror om att tusentals personer faller ur trygghetssystemen. Den borgerliga regeringen har inte själva begärt siffror och statistik på detta för man vill nog inte veta, kanske tror dom att det är ytterligare en synvilla. Men Försäkringskassan har siffrorna och dom vet vad dom talar om. Att personalen på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen orkar försöka göra sitt jobb är för mig en gåta. All heder till dessa.
 
Min uppfattning är att den här regeringen släcker bränder. Hur ser ett moderat trygghetssystem egentligen ut? Ansvarig minister moderaten Ulf Kristensson ställs nu till svars för konsekvenserna för sin egen politik. Då svarar han att inga system är perfekta men hur vill han att det ska fungera? Anser moderaterna att det är okej att människor faller igenom och hamnar på försörjningsstöd hos kommunen? Det är inte bara ett bidragsberoende, det är även syniskt och ovärdigt ett välfärdssamhälle.
 
Jag kan inte dra någon annan slutsats än att moderaternas politik genomförs på bekostnad av ett ännu ej slutgiltigt antal tusentals personer. De offras på skattesänkarnas altare.
 
För övrigt signalerade mitt rättstavningsprogram för ordet omförsäkrad och föreslog istället oförsäkrad.

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Själv undrar jag vars är deras paroll om ”Frihet & valfrihet” som de vill värna om försvann i med den här politiken dem kör med.
    Det råder en fördold förtryck och kränkande av våra rättigheter för vi får inte taga vår skyldighet ta oss vidare ifrån där vi är – såsom arbetsökande, ensamstående, funktionshindrare och den sjuke, även pensinoärer samt äldre far illa i dagens välfärdsystem.
    För inte det är fel på människors arbetsvilja, ansvarstagande med sina liv, mer är att systemet förhindrar en på vägen ur systemet. Jag har varit med i de flesta systemen, ingen av er gjort åt det hållet bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.