Åsa Ögren

Håkan Juholt – du har mitt stöd

Traditionalist – Förnyare eller höger – vänster eller anhängare hit eller dit? Oavsett vad valberedningen kommit fram till så hade kandidatens grupptillhörighet analyserats, lovordats eller förkastats. Vem duger och vem suger? Vem har gjort bort sig och kan någon någonsin förlåtas för gamla oförrätter?

Finns det någon nu levande människa som kan leva upp till alla krav som ställs på det socialdemokratiska partiets ordförande? Valberedningens förslag vet vi nu men det är kongressen som väljer.
 
Håkan Juholts förutsättningar att lyckas kommer att vara mycket beroende på hur vi partimedlemmar nu reagerar och agerar.
 
För att förklara hur jag menar så använder jag gärna liknelsen vid ett idrottslag. Alla som finns med i laget har olika roller. Någon är målvakt, någon libero och någon har uppgiften att anfalla. I laget utser man en person att vara lagkapten. När matchen börjar kan ju inte lagkaptenen bli sparkad på benen av sina egna spelare och sen förväntas stå stark då matchen börjar hetta till. Liknelsen är kanske inte vattentät på alla punkter men det jag vill ha sagt är att enbart vi själva kan ta oss segrande ur kampen, ingen annan kommer att vinna den åt oss.
 
Min uppfattning är att Håkan Juholt kommer att bli en alldelens utmärkt ordförande. Än är han kanske inte så känd utanför partiet men i rollen som biträdande partisekreterare har han besökt många av våra partidistrikt. Efter många år i politiken så är han kunnig inom flera politikområden, det upptäckte jag inte minst i valrörelsen 2006 då han valtalade i Umeå. Även om han inte som nu hållit på med försvarspolitik så hade han ändå varit på krigsstigen och med säkerhet kommer han att brinna för uppdraget. Han är vältalig och jag tror inte han viker ner sig i en debatt.
 
Han ger ett tryggt och stabilt intryck men det kanske starkaste skälet till att jag känner mig glad med valberedningens förslag är att Håkan Juholt är en folkrörelsesosse.

4 kommentarer

  1. Klas Viberg

    Bra skrivet. Det vore bra om du informerar Lennart Holmlund också. Han tycks ha fått hjärnsläpp, ett begrepp han själv använder.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Tack Åsa. Folkrörelsesosse- det ordet klingar bra i mina öron. Det ordet har lyst med sin frånvaro inom socialdemokraterna under lång tid. Juholt har även mitt stöd.

  3. Åsa Ögren

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-03-14 19:32)
    Tack för ditt stöd. Jag har också stor förhoppning om att ide-debatten kommer igång i rörelsen. Frågor om hur RUT-avdrag och bostadspolitik ska argument-kläs och hur det förhåller sig med ide och tanke i skattepolitiken, det är frågor som grundorganisationen måste ge sin syn på och ge sitt sammanhang i politiken. Kom och var med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.