KFUM värvar dunkmonster

Vi som var och såg KFUM Umeå möta Höganäs i Superettan i slutet av januari imponerades av gästernas nummer 14. En lång, snabb och spänstig kille som dessutom kunde skjuta bollen från distans.

Namnet: Povilas Gaidys.

Kommer från Litauen och har spelat collegebasket i USA.

Han gjorde 19 poäng och tog tio returer i matchen mot KFUM.

Nu i dag fredag blev han klar för byte av klubb. Höganäs släpper Gaidys som ansluter till KFUM.s trupp i kväll fredag i Stockholm.

Bakgrunden är att hårdsatsande KFUM Umeå vill stärka upp laget under slutspurten av Superettan – tillika ligakvalet. Sermed Hasan kom nyligen in för att hjälpa till med returtagningen, men han skadade handen på första träningen efter sitt korta inhopp i debutmatchen.

På pappret är Povilas Gaidys 208 cm lång (precis som Sermed Hasan). Men där slutar jämförelsen.

Gaidys är i full matchform och som sagt både snabb och spänstig.

Längden får man ta med en nypa salt. 208 cm i en spelarpresentation på exempelvis eurobasket.com brukar i verkligheten vara ungefär 205 cm. men strunt samma, det viktiga är att spelaren kan ta sina returer och Gaidys toppar statsen i Superligan med sina 10,2 returer i snitt. Han kan också göra poäng, snitt 14,0.

Meningen i helgen är att KFUM ska genomföra ett träningspass under lördag förmiddag i Stockholm – bara för att köra igenom lagets spelupplägg.

– Det är förstås inte optimalt att en ny spelare ska hoppa in och debutera direkt, men vi får även ta hänsyn till hur det ser ut med skadeläget i truppen, säger coach Jesper Gustavsson, inför dubbelhelgen med matcher mot 08 Stockholm (lördag) och Polisen (söndag)

Sportchef Christoffer Lundström:

– Han är en ytterst välskolad spelartyp och är rätt typ för att snabbt kunna komma in i vårt spel.

Hur är det då med Blogg-rubriken dunkmonster? Sant?

Jo så här: Inför den där matchen 26 januari mellan KFUM Umeå och Höganäs så spred sig oron i Udominate Arena. En viss spelare nummer 14 mjukade upp inför matchen genom att gång på gång göra rejäla dunkar. Om han fortsatte så skulle matchen riskera att bli inställd…

– Ja, det fanns folk som sade till mig att jag måste gå ned och säga till om att den där killen höll på att dunka sönder korgen, berättar Christoffer Lundström.

Mer läsning om värvningen finns här

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.