Klart: Botolds nya klubb

På onsdagen blev det officielltNisse Botold lämnar Umeå BSKT och är klar för Köping Stars.

Flera klubbar har visat intresse för den Umeå-fostrade forwarden som valde att följa coach Gabo Loaiza till Köping.

– Jag känner ju Gabo, och har haft bra samtal med klubbens företrädare. Jag får en bra roll i laget och får visa upp mitt spel och kunnande. Sen är det ju kul att komma ned till trakterna där jag tillbringat många somrar och där släkt finns. Pappa är från Västerås och där bor farfar Dan som faktiskt spelade i basketligan på 1970-talet. Han är redan nöjd med mitt val av Stars, säger Nisse Botold till klubbens hemsida.

– Jag känner Nils väl och vet att han är talangen som vill träna hårt för att utvecklas – definitivt redo för att ta nästa steg, säger coach Gabo Loaiza.

Mer läsning (PLUS): ”Förde en diskussion både med Umeå och andra lag”

Köping Stars har inför säsongen 24/25 redan gjort klart med:
Nild Botold, 21 år, 202 centimeter.
Jacob Hadi, 21 år, 201 centimeter.
Erik Persson, 23 år, 190 centimeter.
Elias Weibert, 22 år, 191 centimeter.

x x x x x

Denna dag blev det även officiellt att Adnan Chuk, som lämnade Jämtland för att flytta hem till Norrköping, nu är klar som ny head coach för herrligalaget i Södertälje BBK.

En intressant nyhet med tanke på de tunga rapporter som SBBK lämnat, det handlar om ekonomiskt miljonminus och besparingar inom elitverksamheter herrar och damer.

Adnan Chuk: ”Jag är extremt glad och hedrad att ännu en gång, nu som coach, få jobba i en klubb som SBBK med dess enorma historia. Vet att vi står inför en tuff utmaning men jag ser också ett fantastiskt projekt framför oss. Tillsammans ska vi framåt.”

x x x x x

Liganykomlingen Högsbo Basket har presenterat den första spelaren inför 24/25 – det handlar om bekantingen Jonathan Peleg, som spelade i Umeå 2020-2022. Senaste säsongen blev han ”Årets forward” när Högsbo vann Superettan.

x x x x x

Jim Enbom fortsätter som assisterande coach i BC Luleå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.