”Ligans smartaste lag”

Egal Saleman har spelat ligabasket i tre olika lag, nu har han kommit hem till Umeå för att bli en ledande spelare i nykomlingen Umeå BSKT.

Kollega Gustav Pettersson träffade under söndagen Egal och coach Jesper Gustavsson för ett snack. En del kommer ut som Plus-artikel på webb och i måndagens papperstidning.

Plusartikel finns här

Här bjuder Bloggen på lite skönt bonusmaterial.

Egal Saleman om ”baskethypen” i Umeå.

– När jag var hemma och spelade några matcher i ettan kändes ändå intresset för basket ganska svalt. Nu har det blivit mycket större. Killarna hade nästan fullsatt på sin sista match och det kommer fram folk till mig på stan och undrar när jag skriver på och snackar NBA.

Egal om att spela i ligan för Umeå
– När jag började spela basket hade Nordics precis åkt ur ligan. Då såg jag upp till spelare som spelade ettan. Som Danell och Per Nilsson. Nu vill jag att det ska bli samma sak fast på en högre nivå. Att ungdomarna ska ha några i Umeå från Umeå att se upp till.

Jesper svarar finurligt på frågor:
Kommer du att rita upp många spel för Egal?
– Det kan jag ju inte säga nu, hahaha.

Hur känner du kring att lägga ett stort ansvar på Egal i den rollen ni sagt utåt att ni ska ge honom?
– För mig är det inte så jobbigt. Det är värre för Egal, hahaha.

Hur ser du på det lagbygget ni har på gång och hur du vill spela?
– Just nu har vi bara en spelare.
– Skämt å sido så vill jag jobba vidare på hur vi spelat de senaste säsongerna där vi kontrollerat tempot i matcherna. Vi måste vara ett smart lag om vi ska lyckas.

Egal tillägger:
– Vi ska vara ligans smartaste lag.

Egal om basketligan:
– Jag vet hur bra serien är och hur tufft det är att komma dit. Jag har spelat i Jämtland, Sundsvall, Örebro och Jämtland igen. Det kommer att bli tufft. Det är en helt ny nivå för många, men det är vi medvetna om. Vi är nykomlingar och jag vet hur det är, men vi måste kliva in i varje match och prestera så bra det går ändå.

 

BILDEN: Egal Saleman i träning.

FOTO: PER A ADSTEN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.